Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van Kerkenvisie

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Door de jaren heen is het christelijke geloof teruggelopen in het aantal volgers, met de leegloop van de kerken als gevolg. Zo wordt het steeds lastiger voor kerkvolgers om hun gebouw te ondersteunen en te onderhouden. Door een gebrek aan financiën worden kerken in een hoog tempo gesloten. Een hoop (gelovige) mensen vinden dit zonde van de monumentale status en historische waarde die dergelijke gebouwen hebben.

Om te voorkomen dat de kerken verwaarloosd worden en er misbruik gemaakt wordt van de leegstand, bestaat er zoiets als een kerkenvisie. De functie van een kerkenvisie is het inzichtelijk houden van de (lokale) leegstand van kerken. Naast dit inzicht wordt ook de staat van de gebouwen in de gaten gehouden, en wordt er gedacht over een herbestemming. Zo worden kerken omgetoverd tot bibliotheken, dansclubs, woningen, en meer.  Vaak is een kerkenvisie een combinatie van meerdere functies en krachten, zoals een rentmeester en vastgoedbeheer.

Het belangrijkste voor een kerkenvisie is uiteindelijk dat het gebouw behouden wordt. Dat neemt niet weg dat meerdere belanghebbenden hun eigen belangen zien groeien. Gelovigen zien in de toekomst een mogelijkheid om de kerken terug te kunnen krijgen waar ze voor gebruikt waren. Investeerders zien de kans geld te verdienen met unieke gebouwen die al in het centrum van een gemeente staan. De gemeenschap kan er op vooruit gaan als een geheel.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Taal
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: