Betekenis van keramische koekenpan

0
(0)

Wat is een keramische koekenpan?

Een keramische koekenpan is een keramisch gecoate platte pan met een lang handvat. Deze pannen zijn ongelooflijk veilig tegen schadelijke chemicaliën of materialen zoals lood, cadmium, enz. Ook gaan ze langer mee en rekken ze niet uit zoals een teflon coating. De minerale coating op keramische pannen is van nature glad, zodat het voedsel niet blijft kleven. Het is moeilijk om een koekenpan van goede kwaliteit te vinden, maar de beste keramische koekenpan is vaak beste optie.

Hoe werkt het koken met keramiek?

Wellicht heb je wel eens met een keramische BBQ gekookt of gebruik gemaakt van aardewerken schalen voor in de oven, dan weet je al dat keramiek goed de warmte opneemt, straalt en verspreid over het oppervlakte. Bij een keramische koekenpan is een deel daarvan gemaakt van een keramische coating, die helpt ook de warmte gelijkmatig over het kookoppervlak te verdelen, zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw voedsel gelijkmatig gaart, of het zich nu in het midden van de pan of aan de randen bevindt.

Nog enkele overwegingen met betrekking tot keramische pannen

Een paar dingen om over na te denken voordat je besluit een set mooie keramische pannen aan te schaffen:

Handwas wordt aanbevolen: Houd dit kookgerei uit de vaatwasser zodat het lang meegaat. Het goede nieuws is dat keramisch kookgerei door de antiaanbaklaag een makkie is om schoon te maken. Als je toch bezig bent, sla de schurende schuursponsjes dan maar over. Een spons of vaatdoek is voldoende.

Metalen kookgerei vermijden: Als je gewend bent te koken met andere anti-aanbak kookgerei, is dit advies vrij bekend. Om krassen op de keramische coating te voorkomen, kan je het beste houten, nylon of siliconen keukengerei gebruiken.

Laat de pan afkoelen: Hoewel het verleidelijk kan zijn om een hete pan na het eten meteen in de gootsteen te gooien, is het het beste om keramisch kookgerei te laten afkoelen voordat je het in de gootsteen plaatst. Plotselinge temperatuursveranderingen kunnen de duurzaamheid van alle kookgerei beïnvloeden – niet alleen keramisch. Het is dezelfde reden waarom je voorzichtig moet zijn met extreme temperaturen en temperatuursschommelingen.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *