Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van Karezza

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Karezza, uitgesproken als ka-RET-za, is een soort zachte en aanhankelijke geslachtsgemeenschap. De benaming komt vanuit het Italiaanse woord “carezza”, wat strelen betekent. Het doel van Kareza is niet een orgasme, maar het bereiken van een ontspannen staat van eenheid met je seksuele partner.

Bij Karezza worden seksuele partners aangemoedigd om zo ontspannen mogelijk te zijn en diep in en uit te ademen om te ontspannen. Hierdoor komen intense gevoelens van energie vrij.

Spirituele liefde

De nadruk van Karezza ligt niet op seksuele gevoelens van passie, maar op spirituele liefde voor de ander. Mensen die Karezza beoefenen houden zich bezig met sensuele bindingsactiviteiten zoals huid-op-huid contact en glimlachen, in plaats van typische voorspelactiviteiten. Als mensen die Karezza beoefenen het punt van gemeenschap bereiken, gaat dit veel langzamer en ontspannen dan bij normale geslachtsgemeenschap.

Wat zijn de voordelen van Karezza?

Het doel van Karezza is het behouden van een sterke seksuele energie en het voorkomen van seksuele spanning of afnemende seksuele verlangens, zoals het coolidge effect.

Karezza kan ook helpen bij de behandeling van verschillende lichamelijke aandoeningen, waaronder:

  • Genitale verplaatsingen
    zoals baarmoederverzakking
  • Vaginale afscheiding
  • Urethritis
  • Prostatitis
  • Blaas problemen
  • Pijnlijke menstruatie

Echter is er geen onderzoek dat ondersteunt dat Karezza een behandeling is voor deze medische aandoeningen.

Karezza is echter wel degelijk in staat om geluksgevoelens in de hersenen te stimuleren. Dit komt omdat de sensuele activiteiten die deel uitmaken van Karezza het oxytocinegehalte in het lichaam verhogen. Dit is het liefdes of het knuffelhormoon.

Hoe voer je Karezza uit

Om Karezza uit te voeren heb je geen vibrator XXL nodig. Je hebt slecht elkaar nodig, al kan een vibrator XXL voor andere keren gebruikt worden. Er is echter geen vaste manier om Karezza uit te voeren. Het boek van Lloyd over Karezza, benadrukt echter de behoefte aan rust, warmte, liefde en ontspanning in plaats van passie.

Het begint met strelen en verbale communicatie van woorden als “ik hou van jou” en bevestigingen van schoonheid. Aanrakingen gaan over in geslachtsgemeenschap die langzaam moet zijn, gericht op liefde in plaats van een orgasme. Ook moet er aandacht zijn voor de eenheid en één worden en verbinden met je seksuele partner in gevoel, denken en energie.

Gebruikelijke houdingen bij Karezza zijn erg ontspannen. Bijvoorbeeld naast elkaar liggen of op elkaar. Bij penetratie moet opzettelijk een orgasme worden voorkomen, dit zal je seksuele ervaring verlengen en je verbinding of magnetisme met seksuele partner vergroten.

 

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: