Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van coolidge effect

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het Coolidge-effect is een fenomeen dat wordt waargenomen bij zowel mannen als vrouwen (en mannelijke en vrouwelijke dieren) waarbij een verhoogde bereidheid om seks te hebben in aanwezigheid van nieuwe mogelijke partners wordt aangetoond.

Met andere woorden, het verwijst naar de neiging om nieuwe dingen op seksueel gebied op te merken en zich aangetrokken te voelen tot nieuwe dingen. Het houdt verband met een toename van het dopaminegehalte

Oorsprong van het coolidge effect

De term komt van het verhaal van president Calvin Coolidge en zijn vrouw. Ze bezochten op een dag een overheidsboerderij en ze werden op afzonderlijke rondleidingen rondgeleid. Mevrouw Coolidge liep langs de kippenhokken en vroeg aan de opzichter of de eenzame haan voldoende was, gezien de vele kippen in de kudde. De opzichter zei dat één haan zeker voldoende was en dat de haan heel hard werkte, zeker tien keer per dag! Mevrouw Coolidge zei daarop “zeg dat maar aan de President!”

Toen de president enkele tijd later de rondleiding kreeg, vertelde de opzichter de opmerking van de vrouw. De president vroeg “Elke keer dezelfde kip?” Waarop de opzichter antwoordde: “O nee, elke keer een andere”. De president zei met een sluw knikje “vertel dat maar tegen mevrouw Coolidge”

Het coolidge effect en relaties

Sommige mensen beweren dat dit fenomeen achter aspecten zoals porno en ontrouw zit, of dat dit de reden is waarom steeds meer koppels besluiten een open relatie aan te gaan en de traditionele monogamie te ontvluchten.

De realiteit is echter dat het puur nieuwsgierigheid is. We vinden het leuk en het windt ons op, dit verklaart het coolidge effect. Toch zal niet iedereen ontrouw worden en ook niet van erotische films houden. Het coolidge effect zou echter een bepaalde manier kunnen zijn om het optreden van dit soort gedrag te verklaren wanneer het zich voordoet.

Het coolidge effect en seks

Dit effect wordt dus aangetoond bij zoogdieren, knaagdieren en mensen. Een voorbeeld hiervan gebeurt na seks. Bij mannen verschijnt na de ejaculatie de zogenaamde refractaire periode. Dit is de tijd die ze nodig hebben om weer opgewonden te raken. Dit kan afhankelijk van verschillende factoren een paar minuten duren.

Wanneer de man met een nieuwe partner is, is deze refractaire periode korter. Dit kan een gedeeltelijke verklaring zijn voor het coolidge effect. Daarom is het belangrijk om het levend en spannend te houden in een relatie door middel van masturbator elektrisch, nieuwe posities en spelletjes zoals Karezza.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: