Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van kapsalon

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een kapsalon?

Bij vele mensen uit Rotterdam en omgeving, denken we bij het woord ‘kapsalon’ niet aan het gaan naar de kapper, maar aan een uniek gerecht. Kapsalon kan dus betrekking hebben op een plek waar een of meerdere kappers werken of een calorierijke snack, waarover je nu meer gaan vertellen.

Kapsalon als gerecht

Een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, met daarop een laag gesmolten kaas en salade. Doorgaans wordt dit gerecht geserveerd met knoflooksaus en sambal. In plaats van shoarma, wordt de kapsalon ook wel klaargemaakt met kebab, döner, gyros, kip of falafel. Dat ligt maar net aan de precieze bereidingswijze van de zaak waar je de lekkernij op het menu ziet staan.

Rotterdamse oorsprong

In 2003 is het gerecht bedacht toen Nataniël Gomes, de eigenaar van een kapsalon aan de Rotterdamse Schiedamseweg, bij de even verderop gelegen shoarmazaak El Aviva een lunchschotel liet samenstellen met daarin al zijn favoriete ingrediënten. Omdat hij dit gerecht regelmatig bestelde, duurde het niet lang voordat de shaormazaak het gerecht op zijn kaart zette met de naam ‘kapsalon’. Het gerecht werd al snel heel populair onder jongeren en werd in steeds meer snackbars en shaormazaken gespot, ook buiten Rotterdam.

Calorierijke traktatie

Een portie bevat veel calorieën. Zo bevat een gewone portie ongeveer 1200 kcal en een grote portie zelfs 1800 kcal, wat bijna de gehele aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën is voor een volwassen vrouw.

Toch naar de kapper?

Een kapsalon is een bedrijf dat haarstyling en andere cosmetische diensten aanbiedt. Gewoonlijk, zal een kapsalon een team van haarstylisten hebben om deze diensten te verlenen.

In een kapsalon kan je een aantal standaarddiensten verwachten, zoals haarknippen, kleuren, highlights en styling. Haar- en hoofdhuidbehandelingen zijn meestal ook beschikbaar.

Sommige salons bieden extra diensten die verder gaan dan de verzorging van haar, zoals massage, make-up, zonnebank, nagelverzorging, huidverzorging, en waxen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: