Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van journaalposten

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wanneer je ondernemer bent dan is het belangrijk om je boekhouding goed op orde te hebben. Voor de meeste ondernemers waarschijnlijk niet het leukste klusje, maar het moet wel gebeuren. Kies je een boekhoudingsprogramma om je te helpen? Dan krijg je meteen te maken met lastige termen zoals bijvoorbeeld journaalposten. Maar, wat is dat precies en op welke manier kun je hier het beste gebruik van maken? In dit blog geven we hier antwoord op.

 

Wat zijn journaalposten?
Met deze posten ben je in staat om iedere transactie binnen jouw boekhouding te kunnen verwerken. Dit is een onderdeel van journaliseren, wat inhoudt dat je facturen in je boekhouding verwerkt. Met journaalposten zal je al snel zien dat deze van invloed zijn op de balans, maar ook op de winst- en verliesrekening. Hoor je de term journaalposten? Dan gaat het over de debet- en creditbedragen. Deze beide bedragen moeten altijd gelijk zijn aan elkaar, zodat de balans van je onderneming altijd gelijk blijft. Journaalposten zijn altijd een onderdeel van journaliseren.

 

Hoe ziet het eruit?

Journaalposten bestaan eigenlijk altijd uit twee regels. De twee regels moeten altijd in evenwicht zijn, dat komt dus door de debet en credit zijde en zoals net al gezegd moeten deze altijd in balans zijn. Let er dus goed op dat je de post in het juiste boekjaar post, want zo voorkom je problemen met de Belastingdienst. Altijd als er betaald wordt heb je een nieuwe journaalpost. Je ontvangt bijvoorbeeld €100 euro. Hierdoor komt de openstaande debiteurenpost te vervallen. Je krijgt die €100 euro erbij op je bankrekening. Zo blijft je totaaloverzicht in balans, wat je constant moet bewaken.

 

Journaliseren

Zelf journaliseren? Dan moet je constant kijken naar alle transacties en deze bijwerken in de boekhouding. Je hebt hier programma’s voor die je helpen, maar hier ben je maandelijks geld en tijd aan kwijt. Je hebt hier ook bureaus voor, zoals bijvoorbeeld salarisdesk. Salarisdesk is hier ervaren in en kan je hier prima bij helpen. Zo heb jij tijd om te doen waar je blij van wordt, namelijk je onderneming draaiende houden en je werk zo goed mogelijk doen.

Als je in Limburg gevestigd bent, en je wilt meer weten over je salarisadministratie uitbesteden, kijk dan even hier

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Precario belasting
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: