Betekenis van jetsers

Wat is de betekenis van jetsers? Daar kom je nu achter.

Jetsers is stoere taal

Jetsers is straattaal en wordt gebruikt als synoniem voor de term grote borsten. Het is een woord dat veel door jongeren en jongvolwassenen wordt gebruikt, maar bijvoorbeeld ook door bouwvakkers of op andere plekken waar men zich openlijk uit over de waardering van het vrouwelijk schoon. Jetsers is niet het enige woord uit de seksuele volkstaal die een groot stel borsten aanduidt, andere veel voorkomende termen zijn: airbags, tieten, melkbussen en bumpers. Het anatomisch correcte woord voor jetsers is gewoon borsten. Een secundair geslachtskenmerk van de vrouw met als functie het verzorgen van borstvoeding en het is een aantrekkelijk lichaamsdeel voor bepaalde bevolkingsgroepen. Echter vinden mensen het woord borsten vaak niet zo spannend klinken. Het is “stoerder” om een synoniem te gebruiken wat lomper klinkt en wat vaak ook gebruikt wordt voor normale gebruiksvoorwerpen, zoals melkbussen.

Zoals gezegd komt de term jetsers vooral voor bij mensen die straattaal spreken, volgens sommigen komt het woord vooral voor in de zogenaamde paupertaal.

Pauper? Wat betekent dat?

Pauper betekent officieel gezien een arm persoon. Met goedkope kleren, een oude trainingsbroek en versleten schoenen. Echter wordt pauper vaker gebruikt om een stereotype persoon aan te duiden. Mensen die zich pauper gedragen hebben vaak een mislukte stijl van doen en laten en dragen kleding dat of nep of merkloos is. Pauper wordt dus gebruikt om een persoon te omschrijven als die iemand denkt dat hij heel wat is, maar door andere groepen uit de samenleving een beetje als stumper wordt gezien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *