Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van IT en ICT

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

IT is een steeds belangrijker onderdeel geworden van de samenleving. Maar wat betekent het eigenlijk precies? En wat is ICT dan?  In deze blog vertellen we je er meer over. Ook ontdek je waar je op moet letten met het in orde krijgen van je IT. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

De definitie van IT

IT staat voor Informatietechnologie en ICT staat voor Informatie- en Communicatietechnologie. Hoewel deze termen vaak door elkaar gebruikt worden, zijn ze niet hetzelfde. Onder IT verstaat men het vakgebied dat het gebruik van computers en technologie omvat, om onder andere gegevens op te slaan, op te halen, te verzenden en te manipuleren. ICT omvat digitale apparatuur en/of diensten die gericht zijn op communicatie, zoals computers, printers en telefonie. ICT is dus een onderdeel van IT.

Een ICT partner helpt bedrijven hun infrastructuur op te bouwen en hun dagelijkse activiteiten te beheren. IT wordt gebruikt om softwaretoepassingen voor zakelijk gebruik te ontwikkelen, evenals websites, databases en netwerken. Daarnaast wordt ICT gebruikt om beveiligingsprotocollen te onderhouden en de privacy van gegevens te waarborgen.

Waar je op moet letten met het in orde krijgen van je IT

Als het erom gaat je IT op orde te krijgen, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je de juiste hardware en software hebt voor je behoeften. Je kiest dus betrouwbare en veilige apparatuur die geschikt is en die ervoor zorgt dat de software die je aanschaft compatibel is met andere programma’s die je gebruikt. Meestal kan een ICT partner je hiermee helpen. Ten tweede is het zaak dat je een geschikt back-up systeem hebt dat je gegevens veilig stelt in het geval van onverwachte uitval of een ramp. Zorg er tenslotte voor dat je een goede beveiligingsstrategie hebt om je te beschermen tegen kwaadwillenden die toegang proberen te krijgen tot systemen of deze proberen te beschadigen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: