Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van iptv 

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Met iptv kijk je televisie via het internet. Het staat voor Iternet Protocol TeleVision. Hiermee zie je dus tv-zender via een glasvezelverbinding of via ADSL. Hiervoor gebruikt men verschillende technieken. Het staat los van video on demand en de zogenaamde interactieve televisie. Het is dus nog specifieker dan gewoon tv kijken via het internet. Het is een special vorm. 

Verschil met tv kijken via het internet 

Met iptv gebruik je een speciaal kastje, een decoder, die het internetsignaal omzet naar een tv-signaal. Die decoder noemt men ook wel een settopbox. De IPTV-signalen worden daarin omgezet naar een tv-signaal zoals bijvoorbeeld een scart of HDMI-interface. Dus het gaat niet via de computer of de mobiel. 

Verschil met digitale tv via de kabel 

Het verschil met digitale tv via de kabel is dat je voor iptv normaal een decoder nodig hebt. Bij kabel tv maak je gebruik van de tv-kabel.  Bij Iternet Protocol TeleVision wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals (de)compressie algoritmes voor beeld en geluid, multicast routering en p2p-protocollen. Daarbij wordt niet de ouderwetsere tv-kabel gebruikt maar dus glasvezel of supersnel ADSL. 

Aanschaffen iptv boxes 

Een IPTV-aanbieder stuurt een tv-signaal naar de abonnee. IPTV-aanbieders zijn meestal nog aanbieders van ADSL en glasvezelverbinding. De aanbieder zorg er meestal voor dat je een één van de vele iptv boxes krijgt die het signaal omzet naar het tv-signaal. Het zorgt vaak voor zuiver geluid en een haarscherp beeld. Afhankelijk van jouw abonnement kun je dan bepaalde tv-zenders kijken. Er wordt vaak een 4K kwaliteit nagestreefd. 

Voordelen 

Internet Protocol TeleVision is niet voor niets zo populair er is een groot zender aanbod, je kunt er gebruik maken van tv on demand zoals videoland. Daarnaast kun je er ook YouTube mee bekijken. Verder kun je games spelen en downloaden en er is ook een special app die je kunt gebruiken. Verder kun je programma’s op tv terugspoelen, vooruitspoelen en op pauze zetten. 

Illegaal 

Het wordt door zowel legale als illegale aanbieders aangeboden. De legale IPTV-aanbieders zorgen er ook voor dat auteurs- en contentrechten worden betaald over jouw pakket. Het is dus verstandig en ethisch om voor een legale aanbieder te kiezen. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: