Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van inboedelverzekering

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Er bestaan tegenwoordig veel verschillende verzekeringen, waaronder de inboedelverzekering. Maar wat houdt een inboedelverzekering precies in? En wat valt er precies onder ‘inboedel’?

Wat is een inboedel?

Een inboedel is samengevat alles wat los in uw huis staat. Denk aan meubels, een televisie en andere spullen en apparaten. Het mag dus niet aan het huis vastzitten, u zou kunnen zeggen dat het alles is wat je bij een verhuizing kunt meeverhuizen. Het bad en de keuken behoren dus niet bij de inboedel, maar een los kastje in de badkamer en het keukengerei wel.

Wat is een inboedelverzekering?

Net als uw auto of scooter, kunt u ook de inboedel verzekeren. Een opstalverzekering neemt een particulier eigenlijk alleen als hij/zij een koophuis heeft, maar een inboedelverzekering is voor iedereen die een eigen huishouden heeft. De inboedel is namelijk van u. Afhankelijk van de voorwaarden op uw polis wordt schade aan de inboedel gedekt. Denk bijvoorbeeld aan schade door brand, diefstal of waterschade.

Welke soorten inboedelverzekeringen zijn er?

Net als bij andere verzekeringen, kunt u ook uit verschillende inboedelverzekeringen kiezen. Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen die deze verzekeringen aanbieden. Een standaard verzekering heeft u al onder de 10 euro, maar u kunt zich ook verzekeren voor de complete inboedel. Zo kunt u het aantal kamers selecteren die u wilt verzekeren. U kunt kiezen tussen uitgebreide en volledige dekking.

Wat krijg ik vergoed?

De meeste inboedelverzekeringen vergoeden onvoorziene schade, zoals de eerder genoemde schade door brand, diefstal of waterschade. De hoogte van het bedrag dat u bij schade krijgt, hangt af van de waarde van uw inboedel. Verzekeringsmaatschappijen hebben hier speciale waardemeters voor. Met zo’n waardemeter kunt u precies uitrekenen hoe groot de waarde van uw inboedel is en aan de hand hiervan wordt de premie vastgesteld. Hoe hoger de waarde van de inboedel, hoe hoger de maandelijkse premie en hoe hoger het bedrag dat bij schade wordt uitgekeerd. Zo is iedereen verzekerd voor de juiste waarde.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Financieel
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: