Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van ICT

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

ICT is een afkorting voor Informatie Communicatie Technologie. ICT heeft betrekking op het goed laten (samen)werken van producten die elektronische informatie opslaan, verwerken, verzenden, converteren, dupliceren of ontvangen.

ICT omvat zowel de wereld met internet als de mobiele wereld die wordt aangedreven door draadloze netwerken. Het omvat ook verouderde technologieën, zoals vaste telefoons, radio- en televisie-uitzendingen – die allemaal vandaag de dag nog steeds op grote schaal worden gebruikt naast geavanceerde ICT-onderdelen zoals kunstmatige intelligentie en robotica.

ICT en IT

ICT wordt soms synoniem gebruikt met IT (voor informatietechnologie); ICT wordt echter over het algemeen gebruikt om een bredere, uitgebreidere lijst weer te geven van alle componenten die verband houden met computer- en digitale technologieën dan IT.

(Nieuwe) apparaten

De lijst met ICT-componenten is uitputtend en blijft groeien. Sommige componenten, zoals computers en telefoons, bestaan al tientallen jaren. Anderen, zoals smartphones, digitale tv’s en robots, zijn recentere vermeldingen.

ICT betekent echter vaak meer dan de lijst met componenten. Het omvat ook de toepassing van al die verschillende componenten. Hier ligt het echte potentieel, de kracht en het gevaar van ICT.

ICT voor bedrijven

Voor bedrijven is het erg belangrijk dat hun apparaten en infrastructuur goed blijft werken. Vaak is er maar beperkte technische kennis beschikbaar en/of wil een bedrijf daar liever niet zelf mensen voor opleiden. Het samenwerken met een ervaren ICT bedrijf biedt dan vele voordelen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Computer & Internet
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: