Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van hypotheekrenteaftrek

0
(0)

Wat is de hypotheekrenteaftrek?

De hypotheekrenteaftrek is een fiscaal voordeel voor huisbezitters met een hypotheek. De rente die zij betalen op de periodieke aflossing van de hypotheekschuld is in de meeste gevallen van de belasting af te trekken. De totale jaarlijkse rentebetaling wordt in mindering gebracht op het belastbare inkomen in Box 1 en drukt hiermee de te betalen belasting.

De hypotheekrenteaftrek is net als de huurtoeslag in het leven geroepen om het voor mensen betaalbaar(der) te maken ergens te wonen. In het geval van de renteaftrek zelfs om een eigen woning te verkrijgen.

Is de hypotheekrenteaftrek toekomstproof

De laatste jaren staat de hypotheekrenteaftrek wat vaker ter discussie omdat het volgens sommige economen leidt tot een snellere stijging van de huizenprijzen. Ze hebben hier een punt, want elke subsidie, toeslag of belastingkorting verstoort de marktwerking. Het is echter niet te verwachten dat de hypotheekrenteaftrek snel gaat verdwijnen.

Wel heeft Kabinet Rutte III beperkingen opgesteld voor de renteaftrek, waardoor je de rente niet van de hoogste belastingschijf kan aftrekken.

Wanneer heb je recht op hypotheekrenteaftrek?

Voor hypotheekleningen, zoals een lineaire of annuïteitenhypotheek, met een maximale looptijd van 30 jaar kan je de rente aftrekken. Andere hypotheekvormen vallen buiten de regeling.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Plaats een reactie