Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van hypotheek

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Als je een huis wilt gaan kopen, dan heb je daar geld voor nodig. De meeste mensen beschikken echter niet over zo een groot geldbedrag. In zulke gevallen kun je bij de bank terecht voor een hypotheek. Een hypotheek is een lening waarbij onroerend goed als onderpand dient. Dit onroerend goed is meestal een huis of bedrijfspand. Het geleende geld van de bank betaal je de komende jaren via de gekozen hypotheekvorm weer terug. Over het geleende geld betaal je rente.

Waaruit bestaat een hypotheek?

Een hypotheek bestaat vaak uit 3 onderdelen. Je hebt een lening, een aflossing en een verzekering.

De lening is het bedrag je leent bij de bank om een huis te kopen. De rente die je terugbetaald is de hypotheekrente. De lengte van een lening duurt gemiddeld 30 jaar. De hypotheekrente wordt iedere maand door de bank van je bankrekening afgeschreven.

De aflossing is het terug betalen van de lening aan de bank. Er bestaan verschillende vormen van aflossing en er zijn dus ook verschillende hypotheekvormen. Wanneer je momenteel een hypotheek wilt afsluiten, is er maar de keuze uit 2 verschillende hypotheekvormen. Je betaalt dan iedere maand een gedeelte van de lening terug. In 30 jaar tijd moet je dan de hele hypotheek hebben terugbetaald. Ook de aflossing zal iedere maand van je rekening worden afgeschreven. Ook zijn er hypotheekvormen waarbij je een bedrag bij elkaar spaart dat gebruikt wordt om aan het einde van de lening de hypotheek in één keer af te lossen. De meeste mensen hebben zo een hypotheekvorm. Ook zijn er nog aflossingsvrije hypotheken. Deze zijn echter alleen aflossingsvrij tijdens de looptijd van de hypotheek. Deze hypotheken kun je tegenwoordig niet meer afsluiten.

Dan is er nog de verzekering. Bij een hypotheek zijn er 2 soorten verzekeringen die je kunt afsluiten, namelijk een levensverzekering en een woonlastenverzekering. Een levensverzekering geeft een uitkering na overlijden. In de meeste gevallen ben je verplicht om een levensverzekering af te sluiten. Met een woonlastenverzekering kun je het risico van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid verzekeren. Een woonlastenverzekering is nooit verplicht. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kun je kiezen voor zo een verzekering.

Welk bedrag je kunt lenen voor een verzekering hangt af van jouw financiële situatie en van je partner mocht je die hebben. Bij een hypotheekadvies kun je hier meer informatie over vragen. Ook bij klantenservice regiobank helpen ze je graag verder op het gebied van hypotheken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: