Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van hosting

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Wat is hosting?

n een notendop is webhosting het proces van het huren of kopen van ruimte om een website op het World Wide Web onder te brengen. Website inhoud zoals HTML, CSS, en afbeeldingen moet worden gehuisvest op een server om online te kunnen worden bekeken.

Wat is een server precies? Een server is een computer die andere webgebruikers verbindt met uw site van overal in de wereld. Zoals de naam al doet vermoeden, web hosting service providers hebben de servers, de connectiviteit, en de bijbehorende diensten om websites te hosten. Door het aanbieden van een verscheidenheid aan hosting plannen, ze dekken het spectrum van hosting behoeften, van kleine blogs en grote organisaties.

Als je van plan bent aan je online visitekaartje te bouwen, is betrouwbare hosting essentieel. Er zijn vandaag letterlijk honderden webhosts beschikbaar die duizenden varianten van webhostingdiensten aanbieden. Plannen variëren van gratis met beperkte opties tot dure webhostingdiensten gespecialiseerd voor bedrijven. Het plan dat je kiest zal voornamelijk afhangen van hoe je van plan bent jouw website te gebruiken en hoeveel budget je bereid bent te besteden aan hosting.

Het kiezen van de juiste hosting plan zal betekenen dat je toegang tot de juiste toewijzing van middelen om uw website te laden snel en betrouwbaar voor uw bezoekers. Denk na over hoe veel bedrijven deze dagen werken voornamelijk online, hun verkoop en zakelijke leads komen van hun website. Als iemand op een website terechtkomt en er is een probleem – het duurt te lang om te laden of hij verschijnt helemaal niet – zullen potentiële klanten niet blijven wachten. Ze zullen die site links laten liggen op zoek naar een site die wel goed werkt en naadloos levert waar ze naar op zoek zijn.

Hoe werkt web hosting?

Webhosting gebeurt wanneer de bestanden waaruit een website bestaat, worden geüpload van een lokale computer naar een webserver. De middelen van de server (RAM, ruimte op de harde schijf en bandbreedte) worden toegewezen aan de websites die er gebruik van maken. Ken ook de betekenis van cloudhosting.
De verdeling van de serverresources varieert naargelang het gekozen hostingplan. Om het juiste hosting plan te kiezen, moet je eerst onderscheid maken tussen de beschikbare plannen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Voor de niet-technische lezers, laten we een eenvoudige analogie gebruiken: Het kiezen van webhosting is vergelijkbaar met het zoeken naar kantoorruimte:

Hoe beslis je welk type kantoorruimte geschikt is voor uw behoeften? Is een werkplek in een open co-working ruimte genoeg, of de next best thing; een kantoor in een business center. Bent u van plan snel uit te breiden of verwacht je veel mensen die komen en gaan? Zou je overwegen om een heel gebouw te huren of zou het bouwen van uw eigen ruimte aantrekkelijk zijn?

Naast de stijl van het kantoor dat u gebruikt zijn er nog andere overwegingen. Hoe gemakkelijk zijn de ruimtes toegankelijk, welke functies bieden ze (extra’s zoals een whiteboard, high-speed internet en andere faciliteiten), en waar bevinden ze zich en wat zijn de totale kosten? Deze overwegingen zullen uw behoeften bepalen en je helpen beslissen welk type kantoor voor je geschikt is. Laten we dit selectieproces vergelijken met het beslissen welke webhosting past.

Shared hosting is vergelijkbaar met het huren van een werkplek in een druk, lawaaierig, open kantoor of co-working ruimte. Je hebt alle moderne gemakken: een bureau, internetverbinding en wat kantoorbenodigdheden en je deelt de ruimte met andere collega’s, inclusief de keuken, printer en toilet. Je kunt de ruimte niet verbouwen, zoals het installeren van whiteboards enz. Dit is een populaire optie voor het lanceren van kleine websites en niet geschikt voor grootschalige commerciële projecten.

Een virtual private server (VPS) is een mooie stap omhoog van shared hosting. Middelgrote bedrijven zullen baat hebben bij het huren van een kantoor op een bedrijventerrein. Met een VPS zijn gebruikers van elkaar geïsoleerd. Je kunt naar eigen inzicht make-overs (aanpassingen) uitvoeren en jouw hosting zelf inrichten.

Het huren van een heel kantoorgebouw is vergelijkbaar met het hosten op een dedicated server. Het is een duurdere optie en het beste voor websites die waarde hechten aan betrouwbaarheid en hoge prestaties. Omdat je de hele ruimte in handen hebt, heb je meer zeggenschap over configuraties en veel ruimte, maar het is het niet waard om in te investeren als je de ruimte niet zult gebruiken.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: