Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van HIIT

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Als je wel eens sport dan weet je vast wel dat er allerlei groepslessen bestaan. Groepslessen zijn er in allerlei vormen en er lijken ook steeds meer vormen bij te komen. De meeste vormen klinken wel bekend in de oren, maar een aantal vormen zijn vaag bekend. Zo is dat ook vaak het geval met HIIT. HIIT is wel en term die je vaak hoort in de sportschool als het gaat over groepslessen, maar wat het nu precies is en wat je precies in de les doet is niet helemaal duidelijk. HIIT is namelijk een afkorting die staat voor High Intensity Interval Training.

 

Wat is het?

Een hoge intensieve interval training, afgekort dus ook wel HIIT. Het is een training die tussen de 20 en de 60 minuten duurt en waar je zeer intensieve inspanningen levert die afgewisseld worden met hele korte pauzes. Deze pauzes zijn vaak maar enkele seconde tot enkele minuten. Een HIIT training wordt meestal twee keer per week gedaan en wordt ervaren als leuk door veel mensen. HIIT is een groepsles waarin cardio en krachttraining worden gecombineerd. Dit wordt gedaan aan de hand van verschillende oefeningen die iedere les weer anders zijn. Bij een HIIT is heel veel mogelijk, waardoor het afwisselend is. Geen les is hetzelfde.

 

Stofwisseling

HIIT is dus heel intensief. Dat maakt dat HIIT ook zwaar is. In de les zijn intervallen die je lichaam aansporen om zoveel mogelijk te verbranden om je weer energie te geven. Je stofwisseling gaat hierdoor omhoog en dat helpt bij het verbranden van lichaamsvet. HIIT is dus ideaal als je wil afvallen. Een personal trainer in Haarlem of ergens anders in Nederland kan ook een HIIT training inschakelen als training. Een personal trainer in Haarlem of ergens anders in Nederland kan dit een op een met je doen, maar kan ook een personal training doen met bijvoorbeeld twee mensen die hij begeleidt.

 

Voordelen

HIIT kent vele voordelen. Zo kun je HIIT overal doen, in iedere sportschool. Bijna iedere sportschool biedt deze les aan, dus ook als je verhuist naar een andere woonplaats kun je deze les blijven doen. Daarnaast is de les erg afwisselend, dus het is nooit saai. Een ander voordeel is dat je in korte tijd veel doet. Veel meer dan wanneer je zelf gaat fitnessen. Je bespaart met deze training dus tijd. Een laatste voordeel is dat je een goede conditie krijgt door mee te doen aan HIIT, juist omdat HIIT zo intensief is.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Gezondheid
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: