Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Hertz (Hz)

Inhoudsopgave

Leestijd: 1 minuut
0
(0)

Hertz staat voor de verversingssnelheid (refresh rate) van je beeldscherm. Bij het spelen van games kan de verversingssnelheid, welke dus wordt aangegeven in Hertz, een grote rol spelen. Gamers geven vaak de voorkeur aan een hoge verversingssnelheid, zeker als het om competitieve games gaan waar elke frame telt.

Wat is verversingssnelheid?

De verversingssnelheid van je scherm staat gelijk aan het aantal keer dat je scherm per seconde een nieuw beeld ophaalt. Heb je bijvoorbeeld een 60 Hz scherm, dan zul je 60 keer per seconde een nieuw beeld getoond krijgen. Als je ook een krachtige processor en videokaart hebt, dan kan je genieten van een vloeiendere ervaring.

Hoeveel Hertz wordt er over het algemeen aangeraden?

Voor het spelen van games raden wij aan om te gaan voor minimaal 144 Hz. Er zijn veel laptops met 144 Hz display, maar ook 144 Hz monitoren die je gewoon aan je desktop aan kunt sluiten. Daarnaast heb je ook de keuze voor 240 Hz voor een nog betere ervaring tijdens het spelen van je games, maar let er wel op dat de prijs van dit soort monitoren een stuk hoger is.

Mocht je je laptop of computer gewoon gebruiken voor basisdoeleinden, dan heb je natuurlijk geen bizar hoge verversingssnelheid nodig. 60 Hz is meer dan genoeg als je over het algemeen alleen je scherm gebruikt voor bijvoorbeeld het surfen op internet of versturen van een e-mail.

Hoeveel beelden per seconde is met het oog te zien?

Natuurlijk is een 240 Hertz display leuk, maar is dit wel te zien met het oog? Experts zeggen dat het menselijk oog maar tussen de 30 en 60 frames per seconde kan zien. Is het dus waard om een monitor of laptop te kiezen die een hoge refresh rate heeft? Dat moet je zelf bepalen en testen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: