Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van grafische kaart

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een grafische kaart?

Een grafische kaart, afgekort GPU, is het stukje computerhardware dat het beeld produceert dat je op jouw monitor ziet. De grafische kaart is verantwoordelijk voor het renderen van een beeld naar jouw monitor, en doet dit door het omzetten van gegevens in een signaal dat jouw monitor kan begrijpen. Hoe beter de grafische kaart, des te beter en vloeiender een beeld kan worden geproduceerd. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor gamers en video-editors.

Soorten grafische kaarten

Geïntegreerd: Grafische kaart ingebouwd in het moederbord, zonder dat er een insteekkaart wordt gebruikt. Je vind deze ingebouwd in de meeste ‘standaard’ laptops en desktop PC’s. Ze zijn een kosteneffectief model, maar omdat ze ‘vast’ zitten, kunnen ze niet gemakkelijk worden geüpgraded.

Discreet: Een add-in grafische kaart die als extra component op het moederbord wordt geïnstalleerd. Dit type is ideaal voor degenen die hun systeem willen aanpassen door de grafische kaart op een later tijdstip te upgraden.

De meeste mensen die een moderne computer gebruiken voor standaardtaken zoals surfen op het internet, het maken van documenten of het bekijken van films zullen prima uit de voeten kunnen met de geïntegreerde grafische kaart. Voor gebruikers die zich gaan richten op gaming of videobewerking is meestal een discrete grafische kaart nodig om de beeldverwerkingstijd te versnellen. Zonder deze kaart kan de gebruiker merken dat zijn game op cruciale punten hapert of stottert.

Wil je meer weten over grafische kaarten en het laatste nieuws volgen bezoek dan TechQuila.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: