Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van gratis VPN

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

Wat is een gratis VPN?

De afkorting VPN staat voor Virtual Private Network. Dat is een techniek waarmee je anoniem en veiliger gebruik maken van het internet door middel van een versleutelde verbinding. De meeste VPN-aanbieders vragen een maandelijkse bijdrage als je gebruik wilt maken van hun beveiligde servernetwerk. Er zijn echter enkele VPN-aanbieders die een verbinding gratis aanbieden.

In dit artikel kom je meer te weten over gratis VPN-diensten, hoe ze werken en waarom je voorzichtig moet zijn.

Wees voorzichtig met gratis VPN-diensten

Je moet altijd enigszins op je hoede zijn voor ‘gratis’ producten en diensten, en VPN’s zijn daarop geen uitzondering. Hoewel sommige gratis VPN’s hun werk heel goed zullen doen, zullen ze niet allemaal in staat zijn om je te geven wat je nodig hebt. Veel VPN-diensten beweren gratis te zijn, maar als ze zeggen dat de dienst gratis is, ben jij het product. Bijvoorbeeld, sommige gratis VPN’s zoals Hola, verkopen zij jouw dataverbinding aan andere klanten. Andere gratis providers monitoren zelfs de websites die je bezoekt, zodat ze deze gegevens aan marketingbureaus kunnen verkopen. Met andere woorden, je denkt misschien dat jouw online leven beschermd is door deze gratis VPN’s, terwijl jouw privacy in werkelijkheid nog meer in het gedrang komt.

Gratis VPN uitproberen?

Gratis VPN‘s komen over het algemeen met bepaalde beperkingen of minder opties. Betaalde varianten zijn over het algemeen veiliger en bieden meer opties, zoals onbeperkte data, onbeperkte snelheden, goede klantenondersteuning, het niet delen van je netwerk met anderen en toegang tot streamingdiensten van over de hele wereld.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?