Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van glasvezel internet

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Bij glasvezel internet wordt de date met de snelheid van het licht gedeeld. Het gebruik van glasvezel, dat een flinterdunne vezel van glas is, is al jaren erg populair voor sneller internet.

Alles over glasvezel internet

Overweeg je glasvezel internet in huis te nemen en ben je benieuwd hoe dit precies werkt? Steeds meer mensen kiezen voor een glasvezelverbinding. En dit zal in de toekomst alleen maar meer worden. Glasvezel internet is ook wel razendsnel internet, waarbij zowel het uploaden als downloaden van bestanden en films een stuk soepeler en sneller verloopt. In dit artikel vertellen wij je hoe glasvezel precies werkt en wat de grootste voordelen hiervan zijn. Lees snel verder en ontdek de werking en de voordelen van glasvezel internet.

Werking glasvezel

Met glasvezel kun je data via een glasvezelkabel versturen en ontvangen. De kabel beschikt over veel dunne glasvezels die de informatie doorgeven via lichtsignalen. Het is daarmee vergelijkbaar met de morsecode. Via deze techniek kon men vroeger informatie doorspelen met zowel korte als lange piepjes. De ontvanger kon vervolgens deze piepcombinaties naar informatie vertalen. Glasvezel werkt ook met lichtsignalen, maar deze zijn veel sneller. Dat is het grote verschil tussen beide technieken.

Zo wordt informatie doorgestuurd

Glasvezel zorgt ervoor dat alle verstuurde en ontvangen data terug wordt gebracht tot lichtsignalen. Zowel het mailtje dat je verzonden hebt als de film die je kijkt en de website die je aan het laden bent. Je verstuurt en ontvangt via glasvezel de data middels een snel aan- en uitgaand lichtsignaal. Deze knippercombinaties worden door de ontvanger razendsnel vertaald tot data die vanaf het andere apparaat is verstuurd. Hierdoor heb je dus supersnel internet.

Grootste voordelen glasvezel

Glasvezel is niet alleen de snelste internetverbinding, maar is ook milieuvriendelijk. Dit komt doordat deze verbinding minder stroom verbruikt dan andere netwerken. Wat heel fijn is, is dat je zowel internet tv kunt kijken als kunt internetten zonder last te hebben van haperende beelden of beelden die onscherp zijn. Ook maakt het niet zozeer uit of anderen in huis op dat moment ook aan het internetten zijn. Je kunt gerust rondsurfen op het internet, terwijl de een boven iets aan het downloaden of uploaden is en de ander een serie aan het kijken is. Het maakt niet uit dat er meerdere mensen tegelijk gebruik maken van de verbinding.

Ga jij ook het liefst voor een stabiele en snelle verbinding? Dan is glasvezel zeker een goede optie. Bekijk eens of je al glasvezel hebt en wat de mogelijkheden hier zoal van zijn in jouw woning.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: