Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van geverifieerde gebruikers

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
1
(1)

Geverifieerde gebruikers zijn gebruikers die hebben aangetoond dat ze echt die persoon zijn. Dit wordt vaker gedaan op social media kanalen, marktplaatsen, datingsites en review websites. De verificatie van personen via deze kanalen is van belang, zodat mensen weten met wie ze te maken hebben en of het een echt profiel is. De online wereld is iets heel moois, maar kan ook een speelveld zijn voor criminelen en oplichters.

Geverifieerde gebruikers op social media kanalen

Social media kanalen gebruiken de verificatie tool vooral voor bekende mensen en influencers, zodat fans van deze mensen ook weten dat dit de echte persoon is en niet iemand is die ze zich voordoet als de bekende persoon of influencer. Als mensen dit zouden doen hebben ze vaak maar een doel de mensen oplichten en snel wat geld proberen te verdienen.

Geverifieerde gebruikers op marktplaatsen

Marktplaatsen beginnen dit ook steeds meer en meer te doen juist om oplichting tegen te gaan. Het komt helaas vaker voor dat mensen iets te koop aanbieden via een online marktplaats. Terwijl ze niet van plan zijn om het product te versturen en zo snel wat geld te verdienen door snel mensen op te lichten. Het is eenmaal zo als je vrijwillig geld overmaakt naar iemand kan je dit vaak niet terug krijgen en je kan aangifte doen, maar door het lange proces wordt hier vaak niet veel meegedaan.

Geverifieerde gebruikers op datingsites

Datingsites en apps zijn hier ook steeds meer mee aan het werken. In de wereld van het online daten komt het ook vaker voor dat mensen zich voordoen als iemand die ze niet zijn. Dit doen ze om met mensen in contact te komen waar ze anders niet mee in contact zouden komen. Datingapps zoals Tinder zetten bijvoorbeeld gezichtsherkenning software in om de foto’s die je post te analyseren en je moet dan ook een eenmalige foto van jezelf maken om te laten zien dat jij het echt bent.

Geverifieerde gebruikers op review website

Review websites maken gebruik van geverifieerde gebruikers om te laten zien dat de mensen die ook een review geplaatst hebben ook daadwerkelijk het product of dienst gebruikt hebben. Om dit aan te tonen kan een review website vragen voor een bon van je aankoop, maar het kan ook zo zijn dat de webshop waar je iets gekocht hebt een samenwerking heeft met een review website en dan krijg je vaak de vraag om een review te plaatsen via een mail.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Educatie
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: