Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van gaming router

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Als gamen jouw grootste hobby is, wil je natuurlijk dat je van een optimale game ervaring kunt genieten. Naast een krachtige grafische kaart, gigabytes aan RAM en een hoogwaardige processor kan het verstandig zijn om naar een speciale gaming router te kijken. Deze zijn speciaal ontworpen om de beste prestaties te leveren voor online gamers.

Kracht en technische kwaliteit

Natuurlijk is een krachtige computer onmisbaar, maar tegenwoordig is het niet meer voldoende om je computer aan te vullen met optimale functies wanneer je geen gaming router hebt. Deze maakt namelijk het verschil op het gebied van technische kwaliteit en kracht. Gaming routers bieden daarnaast extra betrouwbaarheid en prestaties ten opzichte van reguliere routers.

Hoe werkt een gaming router?

Een gaming router geeft zware netwerktaken voorrang op het thuisnetwerk. Het spelen van games is een voorbeeld van zo’n zware netwerktaak. De router doet dit door de optimale bandbreedte, vereist voor het spelen van de game, prioriteit te geven. Ook beschikt dit type router over het algemeen over een krachtige processor en extra technologieën om de ping zo laag mogelijk te houden en waardoor buffering en lag wegvallen.

Ook heeft een gaming router een ander uiterlijk en doet deze een beetje denken aan een ruimteschip. Deze router heeft veel meer antennes dan een gewone router.

Gaming router vs. Gewone router

Het grootste verschil tussen de traditionele router en de gaming router is dat de laatste ontworpen is om het game signaal voorrang te geven op andere toepassingen. Hierdoor sluit deze router optimaal aan bij de behoeften van veeleisende online gamers.

Zoals de technologisch expert en redacteur voor de TechSPRING-sectie gadgets, Nienke van der Velde, het uitlegt duurt het bij de gaming router een stuk korter om informatie te ontvangen. Ook is dit type router voorzien van tri-band, waardoor je een netwerk op kunt zetten om op internet te gamen.  De hardware is specifiek toegespitst op veeleisende gebruikers die het meeste uit hun router willen halen.

Specificaties gaming router

Om te bepalen of je een speciale gaming router nodig hebt, kun je jezelf afvragen of je merkt dat je huidige router op bepaalde vlakken faalt, bijvoorbeeld door lag of een langere ping. Gaming routers zijn er in verschillende vormen en maten. De snelheid wordt bepaald door het aantal megabit per seconde (Mbps). Een router met een snelheid van 1.000 Mbps is razendsnel en zorgt voor een fantastische game ervaring.

Daarnaast zijn de meeste routers voor gamers voorzien van beamforming. Deze technologie zorgt voor een efficiënte verbinding omdat het signaal geconcentreerd wordt verzonden in de richting van de aangesloten apparaten.

Rechtstreeks aansluiten op PC

Je kunt in plaats van gebruik te maken van het wifinetwerk je PC ook rechtstreeks aansluiten op de router. Zeker voor professionele gamers valt deze optie aan te raden. Dit garandeert de stabiliteit van de verbinding en hierdoor vermijdt je externe interferentie die een belemmering van de connectiviteit kan opleveren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Computer & Internet
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: