Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van gamification

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

In de snel evoluerende wereld van leren en werken heeft gamification zijn stempel gedrukt als een krachtig instrument voor succesvolle training en organisatieontwikkeling. Maar wat betekent gamification eigenlijk en waarom is het zo veel meer dan alleen maar ‘voor de leuk’? Laten we duiken in de betekenis van gamification en ontdekken waarom het een game changer is in moderne leer- en werkomgevingen.

Definiëren van Gamification

Gamification is het integreren van spelelementen en -technieken in niet-gamegerelateerde contexten om betrokkenheid, motivatie en prestaties te verbeteren. Het doel is niet alleen om plezier toe te voegen, maar ook om meetbare resultaten te behalen en deelnemers effectief te laten leren of werken. Het is het gebruik van game-ontwerp en game-mechanismen om doelen buiten het traditionele speelveld te bereiken.

Meer dan ‘voor de leuk’

De misvatting over gamification is dat het wordt gezien als een luxe product, een leuke toevoeging aan trainingen of werkprocessen. Echter, de kern van gamification gaat dieper. Het is niet alleen bedoeld om een glimlach op het gezicht van deelnemers te toveren; het is een strategische benadering om de betrokkenheid te vergroten, motivatie te stimuleren en tastbare resultaten te behalen.

Drie  cruciale lagen van Gamification

Om de betekenis van gamification te begrijpen, is het belangrijk om de drie cruciale lagen ervan te verkennen:

 1. Motiveren en Betrekken:
  • Gebruik van spelelementen om deelnemers aan programma’s te motiveren en betrokken te houden.
 2. Optimaliseren en Effectiever Maken:
  • Integratie van gamification in opleidingen en learning journeys om processen te optimaliseren en effectiever te maken.
 3. Beter Resultaten Halen:
  • Transformeer het werk zelf in een game door meetbare KPI’s toe te voegen voor betere resultaten.

Toepassingen in de praktijk

Gamification heeft praktische toepassingen in verschillende organisatorische scenario’s, waaronder:

 • Onboarding: Versnel de integratie van nieuwe medewerkers en vergroot hun betrokkenheid door kernwaarden spelenderwijs over te brengen.
 • Verhogen van Sales: Voeg spelelementen toe aan het salesproces om cross- en upsell vaardigheden te verbeteren, leads te genereren en conversie te verhogen.
 • Vergroten Klanttevredenheid: Implementeer game-principes in het leerproces van klantenservicemedewerkers voor snellere doelstellingen met betrekking tot klanttevredenheid.
 • Performance Verbeteren: Gebruik spelvormen om medewerkers te betrekken bij veranderingen en nieuwe digitale tools, resulterend in betere prestaties.

Turbo effect: Gamification voor meer impact

De kern van gamification is het toevoegen van een turbo-effect op leren en werken. Het activeert, motiveert en beïnvloedt deelnemers positief, waardoor ze niet alleen sneller leren, maar ook met meer plezier en betrokkenheid. Tele’Train omarmt deze benadering en ziet gamification niet als een luxe, maar als een noodzakelijk instrument in de uitdagingen waar organisaties voor staan.

In essentie gaat gamification over het transformeren van traditionele processen in boeiende en effectieve ervaringen. Het is meer dan een trend; het is een strategie voor succes in de moderne wereld van leren en werken.

Gamification bij Tele’Train

Bij Tele’Train begrijpen ze dat gamification verder gaat dan simpelweg een ‘spellaag’ toevoegen aan een training. Het is een instrument dat inspiratie brengt, interactie bevordert, uitdaagt en vooral leuk is. Het doel is om deelnemers spelenderwijs te laten leren, waarbij kennis, houding en gedrag worden beïnvloed op een effectieve en meetbare manier.Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: