Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van FTP-client

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Een File Transfer Protocol client (FTP client) is een software utility die een verbinding tot stand brengt tussen een host computer en een remote server, meestal een FTP server. Een FTP-cliënt zorgt voor de overdracht van gegevens en bestanden in twee richtingen tussen twee computers over een TCP-netwerk of een internetverbinding. Een FTP client werkt op een client/server architectuur, waarbij de host computer de client is en de remote FTP server de centrale server.

Wat doet een FTP client?

FTP clients worden gebruikt voor het uploaden, downloaden en beheren van bestanden op een server. Een populair voorbeeld van een FTP-client is het gratis programma Filezilla, dat Windows, macOS en Linux die FTP, FTPS en SFTP ondersteunt. Een ander voorbeeld, speciaal ontwikkeld voor MacOS is Commander One.

Wat is een voorbeeld van een FTP client?

Voorbeelden van gratis te downloaden FTP-clients zijn FileZilla Client, FTP Voyager, WinSCP, CoffeeCup Free FTP en Core FTP.

Wat is het verschil tussen FTP server en FTP client?

Een FTP client zorgt voor de overdracht in twee richtingen van gegevens en bestanden tussen twee computers over een TCP netwerk of een internetverbinding. Een FTP client werkt op een client/server architectuur, waarbij de host computer de client is en de remote FTP server de centrale server.

Hoeveel soorten FTP clients zijn er?

Er zijn drie componenten van de FTP Client: de gebruikersinterface, het controleproces en het gegevensoverdrachtproces. Het ondersteunt verschillende IP protocollen zoals SSH, FTPS (FTP over SSL), FXP (Site2site overdracht), enz.

Hoe zijn FTP servers gestructureerd?

File Transfer Protocol is gestructureerd op een client-server topografie en maakt gebruik van afzonderlijke controle- en DAT-verbindingen tussen twee of meerdere partijen (d.w.z. de client of clients en de server).

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Computer & Internet
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: