Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van frogtape

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Er zijn diverse soorten tape. Zo is er onder andere celluloseacetaat / cellofaan tape, papieren tape, PE tape, Polyester tape, PVC tape en sealingtape. Veel soorten tape kennen de mensen wel. Alleen niet iedereen weet wat nu frogtape is. Hier vind je het uitgebreide verhaal over wat nu dit voor een soort tape is.

Schilderstape

Frogtape is een soort schilderstape. Schilderstape noemt men ook wel afplaktape. Het is het tape dat gebruikt wordt bij het verven van bijvoorbeeld deurposten om ervoor te zorgen dat je netjes schildert. Je plakt met de tape de stroken muur om de deurpost heen af. Afplaktape is een drukgevoelige tape van makkelijk te scheuren dun papier. Het heeft ook een makkelijk los te maken drukgevoelige kleefstof. Handig, aangezien je de tape na het schilderen ook nog weer moet verwijderen. Schilderstape is verkrijgbaar in verschillende breedtes.

Frogtape

Wat frogtape nu zo bijzonder maakt is niet alleen de groene kleur van de tape. Frogtape is een afplaktape, alleen het is net even anders. Er zit een andere technologie in verwerkt. In Frogtape zit namelijk een zogenaamde PaintBlock technologie verwerkt. In de tape zit een speciale stof die, als het in contact komt met verf op waterbasis, veranderd in een gel. Verf op waterbasis is trouwens verf waarvan het oplosmiddel voor een groot deel bestaat uit water. Verf op waterbasis noemt men ook wel watergedragen verf. Beide termen betekenen dus hetzelfde.

Die verandering van die stof in Frogtape naar gel toe zorgt ervoor dat er geen verf onder de tape door kan lopen. De randen van de tape worden namelijk door de gel afgedicht. Daardoor krijg je als resultaat dat je bij het schilderen mooie scherpe verfranden krijgt. Geen geknoei met uitlekken van de verf dus. Deze tape is hierdoor heel handig bij wat onrustige oppervlakten, waar normaal al snel verf door de afplaktape heen kan lopen. Het is een flexibele tap die je kunt gebruiken op wanden, hout, glas en metaal, gips en pleisterwerk, beton en andere minerale ondergronden.

Kortom? Frogtape is een tape waarmee je, ook als je niet zo’n vaste hand hebt met het schilderen, een mooi strak en professioneel uitziend verfresultaat kunt behalen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: