Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van flitsbezorger

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
5
(2)

Flitsbezorgers is nog een vrij nieuwe term die niet iedereen kent. Dit zijn bedrijven zoals Gorillas en Flink. Flitsbezorgers leveren binnen een korte tijd boodschappen aan de deur van de klant. Waar je bij een boodschappenbezorger van de Albert Heijn, Jumbo of Picnic dagen van te voren moet bestellen, kan je bij een flitsbezorger al binnen 15 tot 20 minuten de boodschappen verwachten.

Hoe gaan flitsbezorgers te werk?

De (flits)bezorger, doorgaans een fietskoerier, pikt de bestelde producten op bij een zogeheten darkstore. Dat is een locatie dichtbij, waar een voorraad van alle artikelen ligt. De bezorgers in de buurt halen daar de bestellingen op en fietsen daarna door naar de klant.  Ze streven er naar dat ze binnen een korte tijd, vaak tien of vijftien minuten kunnen leveren. Dat is ontzettend snel.

Zit er een verschil in prijzen tussen een supermarkt en een flitsbezorgsupermarkt?

Waar een fysieke supermarkt een groter assortiment producten in de schappen heeft liggen, biedt een flitssupermarkt een beperkter assortiment aan. Het gaat daarbij vooral om producten van A-merken. Als je de prijzen van deze A-merkproducten vergelijkt tussen de fysieke en de flitsbezorgende supermarkt zal het je opvallen dat de prijzen niet of nauwelijks van elkaar verschillen. Als je echter kiest voor goedkopere merken bij een fysieke supermarkt, dan zal je wel kunnen besparen. Maar dan moet je wel naar de winkel toegaan.

Welke flitsbezorgers zijn er actief in Nederland?

In Nederland kun je nu bestellen bij Gorillas (tip: check de Gorillas kortingscode), Flink, Getir en Zapp. Waarschijnlijk treden er de komende tijd nog meer spelers toe in deze snelgroeiende markt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: