Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van fleetowner

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een fleetowner is een term die vaak wordt gebruikt in de wereld van auto’s. Maar wat betekent het precies? Een fleetowner is een bedrijf dat meerdere auto’s (vaak meer dan negen voertuigen) in het bezit heeft en deze voertuigen voor het beheer onderbrengt bij een leasemaatschappij. Er is hierbij sprake van een leaseconstructie in de vorm van wagenparkbeheer.

Wat is een fleetowner?

Een fleetowner blijft vaak (gefinancierd) eigenaar van de voertuigen en bepaalt dus welke servicecomponenten door de betreffende leasemaatschappij worden aangeboden. Hierbij wordt er vaak gekozen voor een constructie die vergelijkbaar is met operational lease, maar dan met uitzondering van afschrijving en rente. Een fleetowner kiest vaak voor externe wagenparkbeheer om tijd en arbeidsinzet te besparen.

Wagenparkbeheer

Bedrijven die een wagenpark hebben van meer dan zes auto’s vallen ook onder de term fleetowner. Dit geldt ook voor leasemaatschappijen. Vroeger had een ex-leaseauto vaak een negatief imago, maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. Bedrijven kunnen hun eigen wagenpark ook aanbieden op de gebruikte markt.

Als u op zoek bent naar een nieuwe auto voor uw bedrijf, dan is het wellicht interessant om te overwegen om een Cupra Born te leasen. Dit is een sportieve en efficiënte auto die perfect geschikt is voor zakelijk gebruik.

Andere autolease mogelijkheden

Er zijn verschillende vormen van autoleasing die bedrijven kunnen overwegen. Dit zijn een aantal van de meest gebruikelijke leasecontracten:

Netto operationeel lease

Netto operationeel lease is een vorm van lease waarbij het bedrijf alleen een overeenkomst afsluit over de financiering van de auto. Het operationele gedeelte van de lease, zoals verzekering en onderhoud, kan het bedrijf zelf verzorgen. Hierdoor kan de beheerder zelf bepalen hoeveel van deze kosten hij wil uitbesteden aan de leasemaatschappij en hoeveel hij zelf wil dragen. Het restwaarderisico aan het einde van de contractperiode ligt bij de leasemaatschappij.

Financial lease

Financial lease is een financiering waarbij het bedrijf de betaling van de aanschafprijs van de auto spreidt over een aantal jaren, vermeerderd met rentekosten. Hierdoor wordt het bedrijf eigenaar van de auto, wat betekent dat deze op de balans moet worden opgenomen. Dit kan echter een nadeel zijn voor de solvabiliteit en het werkkapitaal van het bedrijf.

Sell & lease back

Sell & Lease Back is een lease vorm waarbij het bedrijf zijn bestaande wagenpark overdraagt aan een leasemaatschappij en het vervolgens terug leaset op basis van operationele lease. Waardoor een bedrijf zijn liquiditeitspositie kan verbeteren.

Shortlease

Shortlease is een vorm van lease waarbij de contractperiode vaak kort is, meestal tussen 2 en 12 maanden, met een opzegtermijn van 1 maand. Dit wordt vaak ingezet wanneer een organisatie tijdelijk extra auto’s nodig heeft, bijvoorbeeld voor nieuwe of tijdelijke medewerkers.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: