Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van financial leasen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Je staat op het punt om een nieuwe auto uit te kiezen. Je hebt dan de keuze om een auto te kopen, maar tegenwoordig wordt het ook steeds interessanter om een auto te leasen. In dat laatste geval kun je een auto leasen op basis van private lease, operational lease en financial lease. Op die laatste leasevorm gaan we in dit artikel voortborduren: wat het inhoudt, wat de voordelen ervan zijn én waarom ook jij zou moeten kiezen voor financial lease.

Dit is financial leasen

Ben je een ondernemer en wil je graag rondrijden in een representatieve auto, zonder te veel geld hieraan kwijt te zijn? Dan is een auto zakelijk leasen op basis van financial lease ideaal voor jou. Financial lease is namelijk een zakelijke leasevorm, waarbij de auto meteen eigendom is van jou. Je bent gelijk economisch eigenaar van het voertuig en het voertuig is het onderpand. Je kunt het vergelijken met een hypotheek van een huis, waarbij het huis het onderpand is. Je betaalt maandelijks een bedrag om het huis – in dit geval dus de auto – af te lossen, zodat je na het leasecontract ook juridisch eigenaar bent van de wagen. Je hoeft dus niet meteen een enorm bedrag uit te geven om rond te kunnen rijden in een mooie bolide.

Dit komt er bij financial lease kijken

Wanneer je hebt besloten om een auto te leasen op basis van financial lease, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Zo moet je zelf de wegenbelasting betalen, net als de verzekering en de nodige onderhoudsbeurtjes. Jij bent immers economisch eigenaar van het voertuig. Maar dat brengt ook weer een voordeel met zich mee: je kunt doen en laten wat je wil met de auto. Je hebt geen kilometergrens, je mag de auto laten bestickeren en als klap op de vuurpijl hoef je de auto na afloop niet meer in te leveren bij de leasemaatschappij. Een auto lease je bovendien binnen een paar stappen, waardoor jij binnen no time kunt wegrijden in jouw wagen.

De fiscale voordelen van financial lease

Naast dat je eigenaar bent van het voertuig en je deze niet meer hoeft in te leveren, zitten er nóg meer voordelen verbonden aan financial lease. Zo heb je als ondernemer namelijk recht op een aantal fiscale voordelen. Sommige kosten kun je namelijk aftrekken. Denk daarbij aan de renteaftrek, de investeringsaftrek en de afschrijvingskosten. Daarnaast mag je ook de betaalde btw terugvragen. Een auto leasen op basis van financial lease is om, vooral deze grote voordelen, heel aantrekkelijk voor ondernemers.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Vervoer & Reizen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: