Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van fiscaal recht

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het fiscaal recht staat voor alle regels die te maken hebben met invorderingen en heffingen van belastingen. Er zijn verschillende soorten belastingen in Nederland. Om iets van structuur aan te brengen in het Nederlandse belastingstelsel is ervoor gekozen om bepaalde groepen belastingen te verzamelen. Dit heeft er toe geleid dat er twee grote groepen belastingen overblijven. Dit zijn de directe belastingen en de indirecte belastingen. Onder de directe belastingen vallen de belastingen die iemand direct aan de belastingdienst afdraagt. Hierbij kan worden gedacht aan de inkomstenbelasting en de winstbelasting. Daarnaast geeft het dus ook de indirecte belastingen. Dit zijn belastingen die door een ander voor jou worden afgedragen. Denk hier bijvoorbeeld aan de loonbelasting. Deze wordt in de meeste gevallen door de werkgever ingehouden. Daarnaast kan er ook gedacht worden aan de BTW. Deze wordt door het bedrijf waar een product of dienst wordt aangeschaft al direct ingehouden. Dit bedrijf betaald vervolgens deze belasting aan de Belastingdienst.

Fiscaal recht en ondernemingen

Voor ondernemingen geldt dat zij veel met fiscaal recht in aanraking komen. Zo moet een bedrijf rekening houden met de BTW, de loonbelasting, de winstbelasting en nog veel meer. Voor bedrijven is het belangrijk om deze geldstromen goed in orde te hebben. Als dit niet zo is dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor medewerkers en eigenaren van het bedrijf. Bovendien kan de Belastingdienst het bedrijf als fraudeleus aanmerken. Dit zal andere bedrijven afschrikken om een samenwerking met dit bedrijf te beginnen. Het is dus heel erg belangrijk om de administratie op orde te houden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel bedrijven onderschatten de tijd die een bedrijf kwijt is aan de administratie vaak. Bovendien zijn er bepaalde regels die in het fiscaal recht zijn vastgelegd waar de administratie aan moet voldoen. Door te werken met een simpel boekhoudprogramma kan de administratie al vereenvoudigd worden.

De belastingadviseur

Iemand die graag belastingadviseur wil worden moet de opleiding fiscaal recht volgen. Deze opleidingen worden alleen op universitairniveau gegeven. Bij deze opleiding wordt er veel van een student verwacht. Over het algemeen is het aantal contacturen zeer beperkt. De student moet erg veel zelfstudie doen. Dit is voor sommige studenten de reden om deze opleiding niet te kiezen. Na deze bachelor op universitairniveau volgt de master. Na het afronden van de master kan de student beginnen bij een bedrijf. De banenkansen van een student fiscaal recht zijn heel erg goed. De bedrijven staan echt te springen op nieuwe studenten. Vervolgens dient de student bij dit bedrijf intern een opleiding te volgen. Na een aantal jaar kan de student dan vervolgens beginnen met de opleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Na het voltooien van deze opleiding treedt de student toe tot deze Orde van Belastingadviseurs en is de student officieel een belastingadviseur.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Financieel
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: