Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van FIRE

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

FIRE is een term waar je vast wel eens van hebt gehoord. Het is een term die de afgelopen jaren ontzettend populair geworden, maar wat is het nou precies?

Wat is FIRE?

FIRE staat voor Financial Independence and Retire Early. Bij dit principe draait het allemaal om financieel onafhankelijk worden om uiteindelijk vervroegd met pensioen te kunnen gaan.

Oorspronkelijk is het een beweging wat al is ontstaan in Amerika in de jaren ‘90. Vooral het boek You Money or Your Life zorgde ervoor dat deze levensstijl zich snel verspreidde. Het boek laat je anders naar geld kijken en vooral hoe je het op een totaal andere manier in jouw leven kan toepassen.

Door minimalistischer te leven en geld voor je te laten werken, kan je een flink vermogen opbouwen. Over het rendement van dit vermogen kan je uiteindelijk de rest van je leven rondkomen.

Hoe werkt FIRE?

Steeds meer mensen vinden het huidige leven vol verwachtingen niet bij hun passen. Wellicht wil jij ook niet meer 40-uur per week werken om uiteindelijk je te omringen met maximale luxe. 

Door minimalistischer te leven, kan je bouwen aan een vermogen. En dit is het geheim van FIRE. Met dit vermogen kan je uiteindelijk eerder stoppen met werken om over het rendement van dit vermogen te kunnen leven.

Belangrijk bij de FIRE-methode is dat je dus rendement maak over je vermogen. Dit kan al heel gemakkelijk door bijvoorbeeld te beleggen in een brede ETF. De meeste mensen die aan FIRE doen, rekenen met een jaarlijks rendement van 4% per jaar. Zij zorgen dus dat hun vermogen jaarlijks met 4% toeneemt.

Is er uiteindelijk genoeg vermogen opgebouwd om van het rendement te leven, dan ben je FIRE. Je kan dit bereiken door je jaaruitgaven te vermenigvuldigen met 25. Stel je geeft €2.000 per maand uit dan heb je uiteindelijk een jaaruitgaven van €24.000. Met een vermogen van €600.000 zou je dan al FIRE zijn. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Financieel
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: