Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Financial Independent Retire Early

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een onafhankelijk leven is haalbaar voor nagenoeg iedereen. Wanneer je een maandelijks loon ontvangt is het in principe mogelijk om financieel onafhankelijk te worden. We hebben het over een leven waarbij je na jouw pensioendatum een jaarlijks bedrag hebt om van te profiteren waardoor je niet afhankelijk bent van zaken als een uitkering. Op BespaarGelijk lees je meer over de FIRE lifestyle, maar lees eerst hieronder wat Financial Independence Retire Early (FIRE) betekent.

De eerste jaren met minder geld doen

Een jaarsalaris van ongeveer 31000 euro moet voor de meeste mensen voldoende zijn om over ongeveer 20 jaar onafhankelijk te leven. Wie op zijn 45ste nog begint met deze strategie kan dus vanaf zijn of haar pensionering onafhankelijk zijn. Wijsheid komt met de jaren, het verlangen naar onafhankelijkheid vaak ook.

Hoe kom je tot FIRE?

Het is zaak dat je maandelijks de helft van jouw salaris apart zet op een spaarrekening. Dat doe je op een rekening waar je pas na jouw pensioen aan kan komen. Een spaarrekening is echter een methode die jou niet de garantie geeft dat jouw inleg ook daadwerkelijk zal gaan groeien. Er is zelfs nu en dan sprake van een negatieve spaarrente waardoor jouw spaargeld minder wordt wanneer je het op de bank zet. Een andere methode die veel wordt gebruikt is beleggen in aandelen. Je leest er hier meer over.

Een bedrag wat groeit

Aandelen vormen een belegging waardoor jouw geld ook daadwerkelijk zal gaan groeien. Uiteraard bieden resultaten uit het verleden nooit een garantie voor de toekomst maar het gaat hier wel om een manier waarmee jouw geld aan het eind van de inlegperiode gemiddeld 4 procent meer waard is. Daarbij zijn zaken als inflatie en risico al meegenomen.

Los je huis af

Jouw huis is een manier om financieel zelfredzaam te worden. Kocht je jouw huis in een gunstige periode dan zal de koopprijs relatief laag zijn. Je leeft dan in feite in een geldmijn. Door jouw huis ook daadwerkelijk af te lossen bij de bank en niet te kiezen voor een aflossingsvrije hypotheek heb je aan het eind van de rit een mooi spaarpotje opgebouwd.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Financieel
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: