Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Fernweh

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
3.7
(3)

Wat is Fernweh?

Fernweh is een speciaal soort heimwee, dat meer verlangen naar verre bestemmingen betekent dan naar de plaats waar je vandaan komt. Het is een Duitse term die letterlijk ‘ver verlangen’ betekent en is vergelijkbaar met heimwee.

Fernweh is een intense, onverklaarbare behoefte om ver weg te reizen naar nieuwe, onbekende bestemmingen. Het is een soort mengeling van verlangen, verwondering en avontuur.

Fernweh kan een gevoel zijn dat mensen ervaren als ze heimwee hebben, maar het verschilt ook van heimwee. Heimwee is vaak gericht op de plaats waar je vandaan komt, terwijl Fernweh het verlangen naar verre landen en culturen versterkt.

Waar komt de term vandaan?

De term ‘Fernweh’ is afkomstig uit het Duits. Het is een samenstelling van de Duitse woorden ‘Fern’ (ver) en ‘Weh’ (verlangen).

De term is voor het eerst gebruikt in de 19e eeuw door de Duitse schrijver Johann Wolfgang von Goethe. Goethe schreef de term in een gedicht dat hij schreef over zijn ervaringen met reizen en verlangen.

Hoe vaak voelen mensen Fernweh?

Fernweh is een gevoel dat velen ervaren, vooral als ze veel reizen. Sommigen voelen het gevoel meer intens dan anderen, maar het is een gevoel dat veel reizigers kunnen begrijpen.

Hoe manifesteert Fernweh zich?

Fernweh manifesteert zich meestal als een intense verlangen naar verre bestemmingen. Het kan zich ook manifesteren als een intense behoefte aan avontuur en ontdekking. Men voelt zich aangetrokken tot plaatsen die ver van huis zijn en heeft het gevoel dat er iets mist als men niet op reis is.

Wat kan ik doen als ik Fernweh voel?

Als je het gevoel hebt dat je Fernweh voelt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je gezond blijft. Probeer je gedachten te richten op de plaatsen waar je naartoe wilt reizen en bekijk foto’s van je favoriete bestemmingen.

Vergeet niet dat je niet altijd reizen hoeft te doen om je Fernweh te verzachten. Er zijn veel manieren waarop je je verlangen naar verre bestemmingen kunt vervullen, zoals het lezen van reisboeken, het bekijken van films over verre landen of het leren van een nieuwe taal.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3.7 / 5. Stemmen telling: 3

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: