Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van family offices in Nederland

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Als ondernemende en daarmee vaak ook vermogende familie, is het een steeds grotere uitdaging om ervoor te zorgen dat het overzicht behouden blijft. Het is daarom dus ook ontzettend belangrijk om als ondernemer te zorgen dat het kapitaal dat in al die jaren is vergaard, op de juiste wijze wordt beheert en waar nodig bijsturing plaats vindt en je kunt worden voorzien van een passend advies als het gaat om het maken van bepaalde beslissingen. Door te kiezen voor een ervaren family office, weet je zeker dat het vermogen in goede handen is. Hoe dit precies werkt en welke mogelijkheden dit biedt, vertellen we je in dit artikel stap voor stap.

Wat is een family office nu precies?

Als je als ondernemende familie een flink kapitaal hebt weten op te bouwen, is het wel prettig dat dit op de juiste manier wordt gecoördineerd. Door te kiezen voor Bovi & Ox family offices in Nederland, worden één of meerdere families ondersteund als het gaat om het vermogen en hoe hiermee om te gaan. Zo wordt er in samenspraak gekeken naar de wensen, zodat er op basis daarvan bepaalde financiële beslissingen kunnen worden genomen en keuzes kunnen worden gemaakt. Family offices kunnen ondersteunen met niet alleen een stuk kennis en ervaring, maar ook door het inzetten van hun netwerk, waarmee het maken van bepaalde financiële beslissingen soms net even wat makkelijker en ook veiliger zijn.

Verschillende soorten

We kunnen family office indelen in drie verschillende categorieën: De eerste is de Single, daarna de Multi en als laatste de Virtual Family Office. De single family office is voor één familie of rechtspersoon actief. Dat houdt in dat de focus met name lijkt op het beheer van het vermogen en eventuele het doen laten groeien van dit vermogen in combinatie met een stuk overdracht richting bijvoorbeeld de kinderen. Daarbij kan er ook worden geholpen bij een stuk kennisoverdracht richting de kinderen en andere familieleden, die betrokken zijn bij het bedrijf. Kijken we naar het Multi Family Office, dan gaat het niet alleen om meerdere families, maar ook om meerdere rechtspersonen. Dit kan betekenen dat er hulp nodig is bij zaken zoals extra ondersteuning, maar ook hier een stuk vermogensbeheer per familie. De laatste, de virtual family offices zijn eigenlijk een team met adviseurs die onder leiding van één aanspreekpunt samenwerken voor een vermogen familie. Doordat dit veelal op afstand gebeurt en dus niet alle adviseurs bij elkaar op kantoor zitten, wordt dit een virtual family office genoemd.

Waarvoor kan een family office worden ingezet?

Het inzetten van een Family Office kan ontzettend breed zijn. Naast een stukje strategiebepaling, kunnen ze ook ondersteunen met standaard administratieve taken zoals het goed van de boekhouding, het optimaliseren van bepaalde processen binnen het bedrijf, maar ook meedenken over een stukje investering voor de toekomst.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: