Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van facturatie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Komt de term facturatie jou bekend voor? Deze term heeft te maken met het versturen van je facturen. Het gaat hierbij om het versturen van meerdere facturen op een passende manier. Hierbij kan je gebruik maken van meerdere formulieren terwijl je rekeningen rondstuurt. Voor het sturen van rekeningen gelden bepaalde regels waar jij je aan moet houden om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. De regels zijn noodzakelijk aangezien de facturen anders niet geldig zijn bij de belastingdienst. Voordat je begint met het sturen van facturen is het eerst belangrijk om te weten wat er op moet staan. Zodoende kan je ervoor zorgen dat de rekeningen die jij stuurt voldoen aan de wettelijke eisen en verplichtingen die de belastingdienst stelt.

Tip: zoek jij nog een goed facturatie programma? Op Vergelijk-factuurprogramma.nl kun je eenvoudig diverse facturatie software met elkaar vergelijken.

Gegevens en adressen

Op de rekeningen die je stuurt moet je een aantal gegevens en adressen neerzetten om ervoor te zorgen dat de factuur legitiem is. Denk hierbij aan een volledige naam van het bedrijf aan wie de factuur is gericht of vanuit waar de factuur komt. Het volledige adres van beide partijen moet genoemd worden. Door het volledige adres van beide partijen te geven zorg je ervoor dat er geen misverstanden ontstaan en mensen de factuur eventueel retour kunnen sturen. Naast de adressen moet je tevens jouw BTW en KVK nummer vermelden, deze gegevens zijn van belang. Daarnaast moet het bedrag in rekening worden gebracht en de hoeveelheid goederen en diensten die je levert.

Leren facturen en boekhouden

Het is mogelijk om te leren hoe je facturen opstelt. Dit is een taak die veelal geschikt is voor boekhouders, echter kan je hier een cursus voor volgen en zodoende de kneepjes van het vak leren. Bij het facturen moet je gebruik maken van een efficiënt programma, bij voorkeur een programma dat je kan gebruiken op de computer of laptop. Aan de hand van een programma is het vrij eenvoudig om gegevens in te voeren en deze gegevens vervolgens te verwerken. Een online factuur maken is dan ook erg eenvoudig. Door te werken met een programma is het mogelijk om de administratie taken op een eenvoudige wijze uit te voeren. Verder zullen geen gegevens verloren gaan bij het werken met programma’s.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: