Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van fabels over wijn en spijs

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De zomer is weer in aantocht en dat betekent dat we veel frisse drankjes willen gaan drinken, niet alleen thuis maar ook op de terrassen. Dit betekent ook dat we soms met een kleine kater wakker kunnen worden na een avondje stappen. In deze blog bespreken we alleen fabels die er van drank bestaan en kunnen we er een paar gaan ontkrachten, maar bespreken we ook de nieuwe trends, zoals de sparkling tea bla.

Fabels

Een veel voorkomende fabels is dat je van alcohol dik wordt, van alcohol zelf wordt je niet perse dik, maar meer als je een mixdrankje besteld en daar veel suikers aan zijn toegevoegd. De lever zorgt ervoor dat de alcohol uit je lichaam gaat en je weer nuchter wordt. Helaas kan je dit process niet sneller maken, ook niet door bijvoorbeeld een koude douche te nemen of meer te gaan bewegen. Maar ook door het drinken van veuve clicquot champagne wordt je niet sneller dronken.

Feiten

Dan komen nu de feiten. Het verschilt per persoon hoe goed degene tegen alcohol kan. Sommige mensen hebben een hogere tolerantie voor alcohol en kunnen daarom meer drinken dan anderen. Ook genoeg eten voordat je gaat stappen zorgt ervoor dat je minder snel dronken wordt. Een ander feit is dat het drinken van twee glazen wijn goed voor je hart is. Daarnaast worden je kater erger naarmate je ouder wordt. De oorzaak hiervan is omdat de spiermassa wordt vervangen door vet, waardoor het alcohol niet zo makkelijk meer verdunt wordt.

De trends

Nu we alle fabels en feiten hebben behandeld, gaan we over naar de trends van dit moment. Je hebt misschien het woord esma vaak voorbij zien komen, dit is de afkorting van espresso martini. Deze cocktail samen met de porn star martini zijn de drankjes van deze zomer. Verder worden ook de mocktails steeds populairder.  Geheel nieuw op de alcohol vrije markt is Sparkling Tea, dit type drank wordt op basis van thee gemaakt en zorgt voor een frisse opmaak op het gebied van alcoholvrije drank. Het is een goede vervanging voor champagne wanneer men wat te vieren heeft maar geen alcohol wilt drinken.

Er gaan heel wat fabels over het drinken van alcohol rond die we in deze blog hebben ontkracht, maar ook feiten die zijn bevestigd. Hierdoor weten we precies wat we kunnen verwachten wanneer we iets teveel espresso martini’s hebben gedronken en met een kater op de bank liggen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Eten & Drinken
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: