Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van executive assistant

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een executive assistant?

Executive Assistants zijn de persoonlijke assistenten  van directeuren en captains of industry. Vaak hebben zij een afgeronde WO/HBO-opleiding of een Executive Assistant cursus gevolgd en kiezen ze voor een carrière als personal Assistant/(directie)secretaresse of managementondersteuner.

Wat houdt de functie executive assistant in?

De rol van Executive Assistant (EA) is constant aan verandering onderhevig. Een personal assistant houdt agenda’s bij, organiseert vergaderingen en afspraken, maar kan ook je zakenreis boeken. Je leest het al, de taken van een moderne EA zijn erg belangrijk voor mensen met een drukke agenda en grote verantwoordelijkheden.

Daarnaast zie je steeds vaker dat executive assistenten er nieuwe taken bij krijgen  zoals het trainen van administratief medewerkers, evenementen organiseren en meer managers of een groter team ondersteunen, of zelfs beslissingen nemen namens het bedrijf. Ze worden hierdoor echt de rechterhand van een leidinggevenden en zijn de eerste lijn na het management.

Van een personal assistant wordt verwacht dat hij een aantal vaardigheden meester is, zoals oog voor detail, welbespraaktheid en onafhankelijkheid. Daarnaast moet hij kunnen multitasken, organiseren, prioriteiten stellen en delegeren waar nodig.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

VOF
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: