Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van exchange

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wil je handelen in cryptocurrency, zoals Bitcoin? Dan is het nodig om daarvoor een account aan te maken bij een crypto-exchange. Bij zo’n exchange kun je digitale valuta kopen, zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Litcoin en nog veel meer. Na het kopen van deze digitale munten worden deze opgeslagen op de exchange. Of je kunt ze overboeken naar je persoonlijke wallet. Lees in onderstaande blogs meer over de verschillende exchanges waaruit je kunt kiezen.

Wat is een crypto exchange?

Voordat je Bitcoins of altcoins op een exchange kunt zetten is het nodig om deze aan te schaffen bij een broker. Een van de bekendste is Bitvavo. Een exchange is de plek waar je allerlei verschillende digitale valuta’s kunt aanschaffen. Na aankoop van coins bij een broker kan je deze sturen naar je exchange. Dit wordt dan eigenlijk een soort van “tegoedbon” die je kunt gebruiken bij aankoop van diverse coins.

Welke Nederlandse crypto exchanges zijn er?

Een Nederlandse exchange werkt vaak het handigst. Een crypto exchange werkt niet zo ingewikkeld, maar toch is het fijn als deze in het Nederlands is. Ook is het fijn dat je bij vragen of klachten terecht kunt bij een Nederlandse klantenservice. De kans is groot dat je in het begin tijd nodig hebt om het systeem te begrijpen, waardoor het fijn is om gebruik te kunnen maken van een Nederlandse crypto exchange. Hieronder hebben we een aantal bekende Nederlandse exchanges op een rij gezet:

  • Bitvavo
  • Bitcoinmeester
  • Bitkassa
  • Bitonic
  • Litebit

Buitenlandse crypto exchanges

Dagelijks wordt er voor miljarden aan crypto’s verhandeld. Uiteraard wordt er niet alleen gehandeld bij Nederlandse exchanges, maar zijn er ook veel buitenlandse crypto exchanges. Dit zijn vaak grote exchanges waar dagelijks grote aantallen coins verhandeld worden. De bekendste crypto exchanges hebben we hieronder voor je verzameld:

  • Binance
  • Bitvavo
  • Coinbase
  • Crypto.com

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Precario belasting
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: