Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Ethereum

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Veel mensen denken bij Ethereum aan een nieuwe goudmijn. Echter voor veel mensen is niet duidelijk wat Ethereum precies is. Ethereum is een nieuwe virtuele munt die de aandacht heeft getrokken van veel online beleggers. Wij informeren je graag over de betekenis van Ethereum.

Ethereum, wat is het?

Ethereum is in principe een softwareplatform. Deze is gebouwd op blockchaintechnologie. Wij snappen dat dit voor veel mensen niet duidelijk is, omdat het ook zeker gaat om ingewikkelde materie. Als je het hebt over blockchain, dan heb je het over technologie die zich bezig houdt met het vastleggen van transacties. Dit gaat niet alleen om geldtransacties. Als je bij deze transacties gebruik maakt van een blockchaintechnologie, dan is het niet noodzakelijk om een tussenpersoon in te schakelen. De blockchain doet namelijk in principe de controle. Op deze manier neemt technologie een grote taak van bedrijven over. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bankiers die werken binnen een bank. De blockchain handelt alle transacties zelf af en legt eigendommen vast.

Ether

De Ether is een munt die is gekoppeld aan Ethereum. Op deze manier is het mogelijk om diverse contracten te maken. Applicatieontwikkelaars die gebruik maken van de diensten op het Ethereum-netwerk betalen hiervoor Ethers. In principe werkt het hele netwerk dus op deze ethers. Er zijn diverse manieren om aan Ethers te komen. De ether groeit ontzettend snel in waarde en daarom wordt er al volop in gehandeld. De Ether verschilt op bepaalde punten wel van een Bitcoin, de ether is bijvoorbeeld niet bedoeld als echt betaalmiddel. Ethers zijn alleen bedoeld als de brandstof voor het Ethereum netwerk. Op deze manier kan dit netwerk blijven draaien. De Bitcoin en Ether maken beide op een ander manier gebruik van de blockchaintechnologie.

Aan de hand van onze uitleg hopen we dat het nu duidelijker is wat ethereum is en wat de brandstof is van het Ethereum-netwerk.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: