Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van ETH

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

ETH staat voor Ethereum en is een opensourceplatform en miningnetwerk voor verschillende cryptovaluta. Ethereum maakt net als Bitcoin gebruik van blockchain technologie, een technologie die transacties vastlegt. Ethereum verschilt in veel opzichten echter van Bitcoin. In dit artikel kom je alles te weten over Ethereum zelf, en de verschillen tussen Ethereum en Bitcoin. 

Hoe werkt Ethereum precies?

Zoals hierboven genoemd, maakt Ethereum gebruik van blockchain technologie. Maar die technologie is nog best ingewikkeld. Ethereum maakt het makkelijker om apps te ontwikkelen die met de blockchain technologie werken. Die apps kun je gebruiken om transacties decentraal te regelen. Op die manier kun je contracten afsluiten, berichten sturen of rekeningen betalen. Als dit via de decentrale apps gebeurt, gaan die berichten of contracten naar verschillende computers die zijn aangesloten op het Ethereum-netwerk. Elke computer levert zo een stukje denkkracht.

Ether

Ethereum heeft ook een eigen munt, ook wel token genoemd: de ether. De app-ontwikkelaars betalen door middel van ethers de diensten en transactiekosten op het Ethereum-netwerk. Iedereen die op zijn of haar computer de decentrale apps heeft geïnstalleerd, krijgt daarvoor ethers. Overigens worden de ethers ook verhandeld. Echter is het niet de bedoeling dat je ooit met Ethers in winkels kunt betalen, ze worden alleen in het Ethereum-netwerk gebruikt.

Waar kun je Ethers voor gebruiken?

Met Ethers kun zonder tussenkomst van een bank transacties overboeken naar een andere persoon. Dit gaat razendsnel. Bovendien kun je de tokens gebruiken om in cryptocurrencies te investeren. Je kunt hiermee enorm veel winst maken, maar je neemt ook een risico. Ook kun je met Ethers meedoen aan ICO’s, een manier waarop je een startkapitaal kunt ophalen om een project mee te financieren.

Waarin verschilt ETH met Bitcoin?

ETH en Bitcoin verschillen enorm van elkaar en zijn daarom ook lastig te vergelijken. Wat wel bekend is, is dat ETH breder kan worden toegepast en sneller en flexibeler is. Bovendien is Ethereum gebruiksvriendelijker. Nog een groot voordeel is dat ontwikkelaars zelf toepassingen kunnen bouwen. In feite is Bitcoin het doel van de blockchain technologie en is ETH een middel om de blockchain beter te laten functioneren.

Waarom zijn mensen zo enthousiast?

Mensen zijn zo enthousiast over de Ethereum, omdat de mogelijkheden oneindig lijken. Ze zien het als een nieuwe stap in de technologie. Niet alleen particulieren, maar ook grote bedrijven zijn vol lof. Niet voor niets wordt Ethereum getipt als een van de beste cryptomunten van 2021. De veelbelovende cryptomunt Ethereum wordt door veel crypto-kenners getipt als beste crypto voor de toekomst. Dit komt mede door het Ethereum Enterprise Alliance – een samenwerkingsverband van meer dan dertig grote bedrijven – opgericht, die willen experimenteren met ETH. Dit bedrijf is alsmaar uitgebreid doordat steeds meer grote bedrijven zich hebben aangesloten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Financieel
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: