Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van ERP systeem

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een ERP systeem?

Het gebruik van Enterprise Resource Planning software – ook wel ERP genoemd – is de laatste jaren sterk gestegen. Steeds meer bedrijven in uiteenlopende branches zien de mogelijkheden die deze bedrijfssoftware biedt om bedrijfsprocessen (of onderdelen daarvan) optimaal te ondersteunen, waardoor hun organisatie efficiënter en flexibeler kan opereren. Een ERP brengt belangrijke informatie van verschillende bedrijfsafdelingen samen – denk aan productie, in- en verkoop, logistiek en administratie – en koppelt deze. Op die manier kunnen processen automatisch worden aangestuurd en efficiënter verlopen. In principe biedt ERP in elke branche en voor elk type organisatie toegevoegde waarde: van productie tot handel, en van MKB tot grootbedrijf.

Voordeel van ERP-systeem

Een groot voordeel van een ERP-systeem is dat je er bedrijfsprocessen mee automatiseert, zodat de productiviteit stijgt en de kosten dalen. Alle bedrijfsinformatie is gecentraliseerd en gekoppeld, zodat iedereen toegang heeft en afdelingen niet meer apart informatie in verschillende systemen hoeven in te voeren. Dat voorkomt het ontstaan van verschillende databases met overlappende gegevens en inconsistente data. Ook wordt het mogelijk om inzichten uit de beschikbare data te halen, wat helpt om beter onderbouwde bedrijfsbeslissingen te nemen.

Voorbeeld van ERP-systeem

Een voorbeeld van een ERP-systeem is Microsoft Dynamics 365. Dit is een totaaloplossing voor ERP, CRM (Customer engagement) en Business Intelligence (Power BI), die meegroeit met de activiteiten en behoeften van bedrijven. Omdat het platform in de cloud draait, is het flexibel en kan de gebruiker starten met enkel datgene wat hij nodig heeft, en op elk moment op- of afschalen in capaciteit en toepassingen. Bovendien is een cloud-ERP 24/7 beschikbaar en vanaf ieder (mobiel)
apparaat veilig te gebruiken. Dit is handig voor mensen die buiten het kantoor werken of onderweg informatie willen opvragen.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

VOF
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: