Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van EPT

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wil je bedrijfsvoertuigen besturen dan heb je een certificaat nodig. Dat geldt ook voor de EPT, oftewel de elektrische pallettruck. Heb je de term EPT certificaat ergens gehoord, dan weet je bij deze wat er precies met deze term bedoeld wordt. Dit certificaat is een officieel certificaat. Je toont hiermee aan dat je goed opgeleid bent en dat je een elektrische pallettruck op een veilige en capabele manier kan besturen. De elektrische pallettruck wordt onder andere gebruikt in warenhuizen en magazijnen om zware pallets te verplaatsen van A naar B. Je kunt met de EPT de pallet een stukje liften, zodat het vervolgens verreden kan worden. De moderne nieuwe elektrische pallettrucks zijn meestal elektrisch aangedreven en vereisen daardoor geen spierkracht. In principe loop je achter de EPT aan.

Waarom moet je een EPT certificaat behalen?

Een elektrische pallettruck is geclassificeerd en vandaar dat je een EPT certificaat nodig hebt. Dat is bepaald met het oog op de veiligheid. Gebruik je een elektrische pallettruck op de verkeerde manier, dan kan er veel schade aangericht worden. Daarom is er vanuit de overheid besloten dat je alleen met een EPT mag rijden als je een EPT certificaat in bezit hebt. Een EPT certificaat kan gezien worden als een bewijs van kundigheid. Wanneer er een controle plaatsvindt of een calamiteit, dan moet je als bestuurder van de elektrische pallettruck kunnen aantonen dat je het veilig kunt bedienen. Zodoende kan er worden uitgesloten dat een calamiteit of ongeval niet aan onkunde te wijten was. Of dat de calamiteit of ongeval door iemand is veroorzaakt die helemaal de elektrische pallettruck had mogen bedienen.

Hoe kun je zo’n EPT certificaat behalen?

Het behalen van een EPT certificaat is helemaal niet moeilijk. Je volgt een EPT cursus en vervolgens doe je een examen. Is het volgen van een EPT cursus en een examen moeilijk? Nee hoor, dat is helemaal niet moeilijk. Er zijn allerlei bedrijven die een EPT cursus aanbieden. Cursisten van een EPT cursus hebben gemiddeld een slagingspercentage van 95%. De opleiding duurt meestal een dag. Je oefent de praktijk en behandelt de theorie binnen een dag. Vervolgens doe je voor de praktijk en de theorie een examen. Slaag je voor de praktijk en de theorie, dan is het EPT certificaat dat je ontvangt vijf jaar geldig.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

VOF
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: