Betekenis van een zit sta bureau

Je hebt er op de werkvloer vast wel eens van gehoord: een zit-sta bureau. Dit is een in hoogte verstelbaar bureau waaraan je zowel zittend als staand kan werken. Het bureau kan je zelf instellen, vaak elektrisch, naar de juiste hoogte waaraan jij op dat moment wilt werken. Zo kun je zittend en staand werken met elkaar aflossen wat voor een ergonomisch verantwoorde werkplek zorgt. In moderne kantoren zie je tegenwoordig dan ook vaak zogenoemde zit sta bureaus om ergonomisch verantwoord te kunnen werken.

Ergonomische werkplek

Zit-sta bureaus zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten en prijsklassen. Over het algemeen zijn ze allemaal verstelbaar op werkhoogtes tussen de 60 en 130 centimeter. De meeste zijn zelfs elektrisch verstelbaar. Doordat het bureau gemakkelijk te verstellen is naar de hoogte die voor jou het meest comfortabel zit kan je ergonomisch verantwoord gewerkt worden.

Ook op de gezondheid van je werknemers heeft een zit-sta werkplek een zeer positief effect. Doordat je regelmatig staat tijdens het werk worden je spieren en ook het hart beter doorbloed worden, hierdoor zullen werknemers zich fitter voelen. Veel mensen krijgen bij een zithouding last van spanning in de rug, nek, schouders, armen, polsen en handen. Wat uiteindelijk zorgt voor steeds meer lichamelijke klachten bij werknemers. Een zit-sta bureau vermindert deze klachten doordat er op een ergonomische manier gewerkt wordt. Zitten en staan afwisselen tijdens je werkdag voorkomt dus enorm veel klachten en zorgt daardoor ook voor betere prestaties op het werk.

Hogere productiviteit

Misschien wel het grootste voordeel voor werkgevers is dat de prestaties op de werkvloer verbeteren door het introduceren van zit-sta bureaus. Zit-sta werkplekken hebben de laatste jaren bewezen dat de tevredenheid en het concentratievermogen van je werknemers toeneemt. Werknemers kunnen door ergonomisch werken dus langer en efficiënter werken. Daarnaast is het een groot voordeel dat het ziekteverzuim binnen zal dalen als er zit-sta bureaus geïntroduceerd worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *