Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een verduurzamingshypotheek

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Het is een steeds belangrijker onderwerp: Je woning verduurzamen. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om te investeren in het verduurzamen van de woning. Het is echter niet zo dat iedereen deze investering zomaar kan doen vanuit een spaarrekening. Gelukkig is hier een goede oplossing voor. Je kunt namelijk kiezen voor een verduurzamingshypotheek. Maar wat is dat nu precies? In dit blog bericht leggen we je dit haarfijn uit!

Wat is een verduurzamingshypotheek?

Een verduurzamingshypotheek is een hypotheek die je extra afsluit op je woning om geld vrij te maken om je woning te verduurzamen. Wanneer je bijvoorbeeld zonnepanelen wilt plaatsen, kan het wenselijk zijn om geld vrij te maken. Door het plaatsen van zonnepanelen bespaar je namelijk geld. Op de lange termijn ga je er dus zeker op vooruit. Hypotheekadviseur Groningen helpt je bij het bepalen van de verduurzamingshypotheek. Je gaat namelijk wel een lening aan die je natuurlijk terug moet gaan betalen. 

De voordelen van een verduurzamingshypotheek

Het afsluiten van een verduurzamingshypotheek brengt veel voordelen met zich mee. Het is namelijk zo dat een hypotheek een zeer voordelige lening is. Hierdoor leen je dus ook tegen de laagste rente. Vervolgens ga je de hypotheek Groningen ook afsluiten voor een bepaalde periode. Deze periode kun je afstemmen op de opbrengsten die je krijgt van de verduurzaming. Als je bijvoorbeeld maandelijks 100 euro bespaard, kun je de betalingen aan de hypotheek hier perfect op afstemmen. Op deze wijze merk je zelf niets van het aflossen, maar ga je er zowel financieel als op milieugebied op vooruit. Het afsluiten van een verduurzamingshypotheek gaat altijd via een hypotheekadviseur. Hierdoor weet je precies hoeveel je kunt lenen, hoe lang de terugbetaaltijd is en waar je het voor mag gebruiken. Zo weet je zeker dat er geen fouten gemaakt worden.

Waarom sluit je een verduurzamingshypotheek af?

Zoals al eerder vermeld, helpt een verduurzamingshypotheek je om je woning te vergroenen. Het plaatsen van isolatie in je woning kan ervoor zorgen dat je erg veel gaat besparen op de energiekosten. Door een verduurzamingshypotheek af te sluiten, zorg je ervoor dat er geld vrijkomt dat je kunt investeren in het verduurzamen van je woning. Als je dit gedaan hebt, krijg je direct een grote besparing op de energierekening. Dit bedrag ligt hoger dan het bedrag dat je leent, waardoor je er dus financieel op vooruit gaat.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: