Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een uitvaartverzekering

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten van een uitvaart vergoedt. Iedere maand betaal je een bepaald bedrag aan premie en als je dan komt te overlijden vergoeden verzekeraars de uitvaart of keren ze een bedrag uit waarmee de nabestaanden een uitvaart kunnen betalen. Bij een uitvaartverzekering lopen de nabestaanden geen financieel risico, wanneer de verzekerde komt te overlijden. Op de website van Uitvaartverzekeringwijzer.net geven ze veel informatie over uitvaartverzekeringen en daar hebben wij de informatie over de betekenis van een uitvaartverzekering ook gevonden.

Uitvaartverzekering voor dekking van de hoge kosten

Als iemand komt te overlijden, wordt er meestal door de familie een uitvaart gehouden. Hierdoor kan iedereen nog een laatste keer afscheid nemen van de overledene. Een uitvaart is meestal een belangrijke gebeurtenis, maar het is ook heel duur. Het kan in Nederland al snel duizenden euro’s kosten. Voor sommige mensen is dit niet te betalen. Ook kan je na een overlijden in een lastige periode komen. Met een uitvaartverzekering hoef je niet zelf de uitvaart te regelen, maar wordt dit voor je gedaan. Je hoeft een uitvaartverzekering dus niet alleen af te sluiten als je krap bij de kas zit. Het kan ook verstandig zijn om er een af te sluiten voor emotionele redenen, want in een rouwperiode kan het soms vervelend zijn om die extra organisatorische taken te hebben. Ondanks dat de uitvaartverzekering de uitvaart regelt, kan je er nog steeds een eigen vorm aangeven. Veel uitvaartverzekeringen bieden namelijk de mogelijkheid om dit te doen.

Natura of kapitaalverzekering

Meestal kan er gekozen worden uit twee uitvaartverzekeringen. Dit zijn de naturaverzekering en de kapitaalverzekering. Een naturaverzekering houdt in dat de uitvaart, voor het bedrag dat men verzekerd was, wordt vergoed. Bij een kapitaalverzekering wordt een bepaald bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Hiermee kan dan een uitvaart worden bekostigd die binnen dit bedrag past en voldoet aan de wensen van de overledene. Het verschilt per verzekeraar welke kosten van een uitvaart wel of niet worden vergoed.

In Nederland heeft meer dan de helft van de bevolking een uitvaartverzekering. Niet iedereen heeft een uitvaartverzekering. Het is in Nederland namelijk niet verplicht om er een te nemen. Toch nemen veel mensen wel een uitvaartverzekering,omdat ze hun nabestaanden niet met geldproblemen willen achterlaten.

Bron: Uitvaartverzekeringwijzer

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: