Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een template

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
3
(2)

Wanneer je wel eens gewerkt hebt met het ontwerpen van websites met behulp van WordPress, dan zul je vast en zeker al eens gewerkt hebben met templates. Maar wat zijn templates eigenlijk? Een ander woord voor templates zijn sjablonen. Een template is een standaard voorgeschreven stukje tekst waarbij er een aantal variabelen, ook wel parameters genoemd, automatisch voor je worden ingevuld. Het is dus een soort van raamwerk met vaste elementen. Deze elementen kun je telkens weer op een unieke of nieuwe manier invullen.

Wanneer je begint met een nieuw project, hoef je niet altijd vanaf het begin te beginnen. Zo zijn er bij webdesign een aantal standaard indelingen die je kunt gebruiken. Met een template of sjabloon kun je dus bestaande werken kopiëren en weer gebruiken voor een ander project. Dit scheelt een hoop tijd en geld. Ook is het hierdoor niet noodzakelijk om voor elk nieuw project een specialist een nieuw ontwerp te laten maken.

Templates en webdesign

Voordat er gebruik werd gemaakt van templates bij webdesign, werden websites nog vaak ontworpen op basis van het bedrijfslogo, een merk, concept of content. Pas de laatste jaren is er meer vraag gekomen naar het gebruik van uniforme design methodes. In WordPress kun je bijvoorbeeld gebruik maken van gratis template wordpress. Dankzij deze templates kun je gebruik maken van standaard functies, kleurensamenstellingen en indelingen. Dit voorkomt dat je telkens vanaf nul moet beginnen. Dit is ook handig voor bedrijven, daar zij dankzij de templates een uniforme bedrijfswebsite kunnen maken.

Zoals je kunt zien maken templates het leven van webdesigners een stuk makkelijker. Het scheelt immers veel tijd en dus ook geld. Zo kan er meer gewerkt worden aan de details van een website, dan constant de basis zelf te moeten ontwerpen. Ook krijg je zo minder snel technische problemen op je website. Vooraf gemaakte templates zijn namelijk getest en de tekstcode klopt dan ook.

Wat is WordPress?

WordPress is een Content Management Systeem, ook wel CMS genoemd. Hiermee kun je makkelijk websites bouwen en onderhouden. Bij WordPress kun je gebruik maken van verschillende thema’s en plugins. Het is dan ook een van de meest gebruikte webdesign programma’s ter wereld.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Computer & Internet
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: