Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een prepaid creditcard

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Naast de gewone, meest gangbare creditcard, waarmee je achteraf pas hoeft te betalen, bestaan er ook zogenoemde prepaid creditcards. Een prepaid card is een vooraf oplaadbare creditcard. Deze wordt ook wel debit card genoemd. Je moet dus eerst geld storten op de kaart, pas daarna kun je hier mee betalen. Dat bedrag is tevens je bestedingslimiet.

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is dus een oplaadbare creditcard waar je geld op moet zetten en heeft ook een bestedingslimiet. Met een prepaid creditcard krijg je geen krediet. Je kan er dus alleen mee betalen als je voldoende geld op je prepaid kaart hebt staan. Je kunt deze bestellen via Credit-cardaanvragen.nl.

De werking van een prepaid credit card

Hoe kom je aan een prepaid creditcard? Je kunt deze binnen creditcard online aanvragen. De prepaid creditcard wordt dan na enkele werkdagen per post thuisgestuurd. De volgende stap is dan om geld op je creditcard te zetten via Ideal of een overboeking. Zet geld op de kaart via een overboeking of iDEAL. Wil je iets online kopen en afrekenen met je prepaid creditcard? Dan kies je bij de betaalopties voor ‘afrekenen met creditcard’ en voer de gegevens van je creditcard in. Wil je hier ook mee kunnen gaan betalen in winkels en horeca gelegenheden, dan werkt de pas eigenlijk hetzelfde als een pinpas. Je kunt hier namelijk gewoon mee betalen met pincode.

Verschil tussen een gewone creditcard en een prepaid creditcard

Zoals eerder aangegeven is een creditcard een betaalpas, waarmee je kunt ‘betalen’, maar waarbij het bedrag pas later van je rekening wordt afgeschreven. Je betaalt dus op ‘krediet’. Dit bedrag kan in 1 keer, maar ook gespreid voldaan worden en altijd achteraf. Een creditcard is ook vaak nodig voor een reservering in een hotel, een vliegticket of de huur van een auto. Op vakantie is een creditcard dus wel handig. En met een prepaid creditcard kun je bijna dezelfde dingen als met een gewone creditcard. Sommige prepaid creditcards hebben dezelfde voorwaarden als een gewone creditcard als je online een aankoop doet; je krijgt het aankoopbedrag terug als het betreffende product niet is geleverd of is beschadigd. Je kunt alleen niet achteraf betalen. Een ‘voordeel’ van de prepaid creditcard ten opzichte van een gewone creditcard, is dat je geen BKR registratie hebt met een prepaid card. Deze is namelijk niet gekoppeld aan een bankrekening of aan privé gegevens. Let op: voor sommige prepaid creditcards betaal je jaarlijks of maandelijks een bepaalde bijdrage!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: