Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een online community

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

De wereld van online wordt natuurlijk steeds belangrijker. Dit geldt voor zowel ons privé leven als het zakelijk leven. Met de komst van verschillende social media platformen, zijn er ook steeds meer verschillende online communities bijgekomen. Het grote voordeel van een online community, is dat je jezelf kunt zijn en je niet wordt veroordeeld op uiterlijk. Het is dus in principe niets meer, dan een groep met mensen, die allemaal dezelfde mening uitdragen. Zo kunnen mensen in eenzelfde soort groep elkaar helpen, zodat ze niet het gevoel hebben dat ze ergens alleen voorstaan. Om je een idee te geven wat het exact is, hebben we hier een aantal voorbeelden en ook voordelen voor je op een rijtje gezet.

Online communities zijn veilig

Eén van de grootste voordelen van een online community, is dat het relatief veilig is. Doordat het zich allemaal online afspeelt, hoef je niet fysiek met mensen in contact te treden en nog belangrijker, je kunt zijn wie je wilt zijn. Omdat je alleen met dezelfde soort mensen bent, is de kans dat alle neuzen exact dezelfde richting opstaan natuurlijk ontzettend groot. Je zult dan daarom ook niet vaak tegenspraak krijgen, wat ook je zelfvertrouwen ten goede komt. Omdat het internet groeit, zien we ook een toename in verschillende soorten communities. Dus wil jij je graag ergens bij aansluiten of er misschien wel zelf één beginnen, dan kunnen ze je hier bij Nieuw Initiatief bij helpen.

Voorbeelden van online communities

Dat er tegenwoordig tal van verschillende soorten online communities bestaan, dat moge wel duidelijk zijn. Om je toch een idee te geven, wat nu exact zo’n community is, hebben we hier een aantal voorbeelden voor je, zodat jij inzicht krijgt in de verschillende soorten communities die we kennen. Eén van de voorbeelden van een online community is een forum van een bekend automerk. Hier komen alle liefhebbers bij elkaar en kunnen er bij eventuele problemen eenvoudig vragen worden gesteld. Door alle kennis en kunde die in z’n groep aanwezig is, zie je dat de meeste problemen zich in no-time oplossen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: