Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een makelaar

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ben jij op zoek naar je eerste huis rondom Eindhoven of in een andere stad? Of wil je juist je eerste huis verkopen? Dan is het verstandig om langs te gaan bij meerdere makelaars. Je kunt wel online gaan zoeken op “makelaars Eindhoven” en kiezen uit één van de vele opties, maar je krijgt een beter beeld van een makelaar door bij ze langs te gaan op kantoor. Als je voor de eerste keer in aanraking komt met een makelaar, is het vrij normaal dat je nog niet honderd procent ervan op de hoogte bent wat een makelaar is en wat hij of zij nu precies doet. Hier zullen we een kijkje gaan nemen op de betekenis van een makelaar en wat ze jou nu kunnen bieden als het gaat om het kopen of verkopen van een eigendom.

Het begrip makelaar

Een makelaar is een professional die helpt om de verkoop van onroerend goed te vergemakkelijken en op te treden als tussenpersoon tussen kopers en verkopers. In de meeste gevallen zal makelaars werken met zowel kopers als verkopers, maar er zijn er die één van de twee kanten kiezen om te vertegenwoordigen en zich niet bezig houden met de ander. Een makelaar zal meestal betrokken zijn bij alle aspecten van de verkoop, van de marketing van het eigendom en het onderhandelen over de prijs. Ook helpen ze met de afsluiting en het papierwerk.

Licentie tot makelaar

Met het oog op een makelaar te worden, moet men eerst een licentie te verkrijgen van het land waarin zij wensen te oefenen. Elk land heeft verschillende eisen voor licenties, maar de meeste zal vereisen dat makelaars een aantal uur van de opleiding voltooid hebben, een examen behaald hebben en beschikken over een bepaalde hoeveelheid ervaring. Sommige landen vereisen ook dat makelaars zichzelf blijven ontwikkelen door middel van het volgen van verschillende cursussen. Vaak betaald een makelaardij dit ook voor zijn of haar werknemers.

Wanneer een makelaar eenmaal de licentie heeft kunnen ze ervoor kiezen om voor zichzelf te werken of voor een makelaardij. De meeste makelaars kiezen er echter voor om voor een makelaardij te werken. Er zijn verschillende redenen hiervoor. Zo heeft een makelaardij al verschillende klanten onder zich waar de makelaar voor kan werken en is er een stukje vastigheid die je niet hebt wanneer je voor jezelf gaat werken.

De rol van een makelaar

Zoals eerder benoemd helpt een makelaar zowel kopers als verkopers door het proces van kopen of verkopen van een woning heen. Dit omvat echter ook de marketing van de woning. Hierbij kun je onder andere denken aan fysieke marketing aan het raam van de makelaardij, als online marketing via social media kanalen en Funda. Ook onderhandelen ze over prijzen helpen ze met het sluiten van het proces en verstrekken ze de kopers en verkopers al het benodigde papierwerk. In de meeste gevallen wordt een makelaar betaald op basis van commissie op de uiteindelijke verkoopprijs van het huis.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedrijfsautoverzekering
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: