Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een kolommenbalans

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Ben jij een ZZP’er? In dat geval moet jij in staat zijn om je eigen boekhouding bij te houden. Het is hierbij belangrijk om alle administratieve en financiële taken goed bij te houden en uit te voeren. Een systeem voor boekhouding ZZP kan vervolgens van praktische waarde zijn, gezien de mogelijkheid om op een efficiënte manier te werken en zodoende het overzicht over jouw financiën te bewaren. Voor het opstellen van een begroting geldt dat de term kolommenbalans vaak voorkomt, ondanks het feit dat veel mensen de betekenis van deze term niet weten. Het is mogelijk om voor een bepaald bedrag de boekhouding van jouw onderneming te automatiseren, zodat je minder taken en verantwoordelijkheden hebt.

Een programma voor boekhouden

Een boekhouding programma is vervolgens een goede methode om alle financiële en administratieve gegevens bij te houden en ervoor te zorgen dat jouw onderneming goed loopt. Hierbij geldt dat de term kolommenbalans tevens wordt uitgelegd. Het is namelijk mogelijk om bij een kolommenbalans alle rekeningen te verdelen in meerdere categorieën. Links vermeld je vervolgens de posten en rechts de bijbehorende bedragen. Door deze balans is het mogelijk om op een overzichtelijke manier winst en verlies te berekenen.

De balans voor een boekjaar

Aan de hand van een kolommenbalans wordt in principe de balans voor een geheel boekjaar berekend. Hierbij kan je denken aan hoeveel winst of verlies aan het eind van het jaar wordt geboekt en vervolgens wordt toegevoegd aan of afgetrokken van het eigen vermogen. Door gebruik te maken van een balans krijg je inzicht in de prestaties en het functioneren van jouw onderneming.

Voorkomende kosten

Er komen een aantal kosten voor op een rekening en het opstellen van een eindbegroting. Deze verschillende kostenposten worden verdeeld over kolommen. Denk hierbij aan personeelskosten, huisvestingskosten, reiskosten en afschrijvingen. Er zijn nog meerdere posten op te noemen, afhankelijk van de onderneming die je hebt. Het belangrijkste is om een goed overzicht te creëren over de financiële status van jouw onderneming, waardoor een kolommenbalans niet kan ontbreken. Het kost enige tijd en moeite om een begroting te maken, waardoor een systeem gebruiken mogelijk is.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: