Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een industrieel interieur

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Volgens de verkoper uit de winkel past een industriële barkruk perfect in het plaatje dat je beschreef, alleen weet je niet wat een ‘industrieel’ betekent. In dit artikel wordt er beschreven wat een en industriële woonstijl inhoud en wat het interieur kenmerkt. Ook worden andere, veelvoorkomende, interieurstijlen nader toegelicht.

 

Wat is een industriële woonstijl?

Een industriële woonstijl is geïnspireerd op oude fabrieksgebouwen en interieurs. De woonstijl wordt vaak als robuust, stoer en sterk gezien. Veel gebruikte materialen in een industrieel interieur zijn; beton, metaal, verschillende soorten houten en stenen. In dit geval is de industriële barkruk die in de inleiding werd beschreven, vaak gemaakt van een stevig metalen onderwerk met daarop een eenvoudig maar toch stoere bekleding zoals leer of hout.

 

Andere soorten interieurstijlen

Een industriële woonstijl is slechts één van de veelvoorkomende interieurstijlen die je in het reclameblad van bijvoorbeeld de Ikea of Leenbakker tegenkomt. Er zijn een hoop andere interieurstijlen die elk hun eigen kenmerken bevatten. Een aantal voorbeelden van interieurstijlen met bijbehorende kenmerken zijn:

  • Een Scandinavisch interieur. Kenmerken van een Scandinavisch interieur zijn; lichte en zachte kleuren, een strak en minimalistisch ontwerp, veel hout, en simpele accessoires. Een Scandinavisch interieur geeft vaak een frisse, rustige en gezellige look door neutrale kleuren en verschillende houtsoorten.
  • Een modern interieur. Kenmerken van een modern interieur zijn; open ruimtes, op maat gemaakte meubels, kleuren zoals wit, zwart en grijs, minimalistisch en strak. Net als het Scandinavisch interieur straalt ook het moderne interieur een rustgevend gevoel uit door de neutrale, lichte kleuren en strakke lijnen.
  • Een landelijk interieur. Kenmerken van een landelijk interieur zijn; gevlochten manden en kussens, ruw en robuust hout, woondecoraties zoals poselijn en keramiek, een interieur met veel grijze, witte en houttinten. Een landelijk interieur geeft van een rustiek gevoel door de natuurlijke materialen.
  • Een bohemian interieur. Kenmerken van een bohemian interieur zijn; veel aankleding doormiddel van bijvoorbeeld rotan manden en felgekleurde kussens en ander meubilair, vloerkleden met patronen, veel frutsels en fransjes, en veel planten. Je kut het vergelijken met een ‘hippie’-stijl. Een bohemian interieur geeft vaak een aparte, hippe, maat toch gezellige indruk.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: