Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van straatmeubilair

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het bankje bij een park waar je heerlijk kunt wandelen. De vuilnisbakken langs de weg in een drukke winkelstraat tot verlichting behoren tot straatmeubilair. Ze zijn doorgaans ook bepalend voor het straatbeeld en zorgen voor leefbaarheid. Want niets leuker dan in het zonnetje genieten van vogels in het park of terwijl je kind aan het spelen is op de verschillende speeltoestellen. 

Overigens zijn de bankjes, prullenbakken en verlichting niet het enige dat tot straatmeubilair kan worden gerekend. Er zijn ook tal van andere aanpassingen en toepassingen langs de openbare weg te vinden die er ook toe behoren. Zo kan bewegwijzering ook tot het meubilair behoren of de groenvoorzieningen die de weg verfraaien. 

Er is dus straatmeubilair in vele soorten te vinden. Of het straatmeubilair het straatbeeld nu veiliger maakt of als verfraaien van de omgeving dient. Er is werkelijk van alles te vinden. 

Waar kun je straatmeubilair vinden?

Je kunt straatmeubilair vrijwel overal vinden. Zo staan er langs de prachtige grachten vaak bankjes en in de binnenstad of dorpskernen vaak vuilnisbakken, dispensers met hondenpoepzakjes of soms zelfs een urinair of de drinkwaterfonteintjes. Het behouden en onderhouden van straatmeubilair is altijd een zorg van de gemeente en gebeurd volgens de richtlijnen en looptijd. Ook vallen de verschillende soorten meubilair onder een aantal verantwoordelijkheden. Meestal wordt onderhoud uitbesteed.

Waarom is straatmeubilair belangrijk?

Het straatmeubilair bepaald voor een groot deel het straatbeeld. Je kunt je misschien voorstellen dat het straatbeeld er anders uit had gezien zonder bankjes, vuilnisbakken, verlichting of fietsenstalling. De verschillende soorten meubilair hebben dus een duidelijke functie met oog op een schoon en ook veilig straatbeeld. Maar daar betalen we als inwoners van een woonplaats natuurlijk wel allemaal aan mee. 

Je kunt dus absoluut stellen dat straatmeubilair bepalend is voor het straatbeeld. Van invloed is op een schone omgeving en zorgt voor de nodige veiligheid in het algemeen of bepaalde momenten als avonden en nachten. De aanwezigheid ervan is dus essentieel en met een goede reden erachter op specifieke plekken te vinden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: